Kolay serpme börek nasıl yapılır? Serpme böreğin püf noktaları

Misafirlerinize farklı bir börek hazırlamak istiyorsanız Antalya mutfağından gelen sütlü serpme böreği kolayca yapabilirsiniz. Hem çay saatlerinde hem de ortaya ara sıcak soğuk olarak yapabileceğiniz serpme börek parmakları yediriyor. Peki serpme börek nasıl yapılır? Tarifi haberimizin detaylarında.

Börek demek; çay demek, kalabalık demek, anne eli değmiş demek. Sizde tüm bunları içerisinde barındıran ve sofralarınızı şenlendirecek bir börek tarifi arıyorsanız sütlü serpme börek tarifini çabucak yapmaya başlayabilirsiniz. 1991 yılından beri Antalya'da Börekçi Tevfik tarafından yapılan ve ün kazanan serpme börek artık evlerde de yapılıyor. Dışı çıtır çıtır, içi bol akışkan peynirli  ve adeta tel tel dökülen serpme böreğin pratik tarifini yazımızdan öğrenebilirsiniz.

SÜTLÜ SERPME BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet taze yufka
250 gram lor peyniri
2 tutam kıyılmış maydanoz
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kadar susam
1 yemek kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu

En kolay sirkeli mini börek nasıl yapılır? Mini börek yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay sirkeli mini börek nasıl yapılır? Mini börek yapmanın püf noktaları

serpme börek tarifi

serpme börek tarifi

YAPILIŞI

Böreği yapmaya öncelikle iç harcını hazırlamakla başlayın. Lor peyniri ile maydanozu bir kasenin içerisinde karıştırın.

Aralarına ekleyeceğiniz sosu için; derince bir kabın içine sütü alın, yumurtayı kırın, yağ, kabartma tozu ve tuzunu da ekleyip bir çatal yardımıyla güzelce çırpın.

Taze yufkaları ortadan ikiye bölün ve 8 adet yarım ay şeklinde yufka elde edin.

En pratik rulo buzdolabı böreği nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn pratik rulo buzdolabı böreği nasıl yapılır?

Dikdörtgen fırın tepsisini güzelce yağlayın. Daha sonra 1 adet yarım yufkayı alın ve fırın kabının dibine buruşturarak serin.

Diğer bir yufkayı da hazırladığınız sosun içerisine bandırarak tepsiye yerleştirin. Üçüncü yarım yufkayı da aynı şekilde tepsiye serdikten sonra peynirli harcı güzelce dökün.

Dördüncü yufkayı kuru olarak yerleştirin. Beşinci yufkayı sosa batırın ve üstüne buruşturarak serin. Kalan harcı da bu katın üstüne serpiştirin.

Altıncı yufkayı sosa batırarak buruşturarak serin. Kalan harcı da bu katın üstüne serpiştirin.

Altıncı ve yedinci yufkaları da sosa batırın ve buruşturarak serin. Son parça yarım yufkayı da kuru bir şekilde en üste serin.

Eşit parçalar olacak şekilde böreği dilimleyin. Kalan sütlü sosu da üzerine ilave edin.

Susamla çörek otunu karıştırarak böreğin üzerine serptikten sonra streç filmle kapatıp 20 dakika buzdolabında dinlendirin.

Daha sonra 30 dakika 180 derece fırında pişirin. Üstü kızaran böreği servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mürdüm eriğinin bilinmeyen faydaları nelerdir? Güçlü C vitamini içeren mürdüm eriği...

İLİŞKİLİ HABER

Mürdüm eriğinin bilinmeyen faydaları nelerdir? Güçlü C vitamini içeren mürdüm eriği...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Hayriye 5 yıl önce

Çok beğendim bende bunlardan evimde yapıyorum hemde öğreniyorum selam

Toplam 5 beğeni