En kolay kereviz çorbası nasıl yapılır? Kereviz çorbasının püf noktası

Kereviz, A ve K vitaminleri açısından çok zengin olan bir besindir. Sofralarımıza değişik tatlarda gelen kereviz, salata ve zeytinyağlı yiyeceklerde olduğu gibi çorbanın içerisinde de harika lezzetler ortaya koyuyor. Peki sofralarınızda kereviz çorbası görmeye ne dersiniz?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kereviz, maydanozgiller Apiaceae familyası içinde, batı ve kuzey Avrupa sahil bölgelerinin ve özellikle de bu bölgelerin çukur ve sazlık kesimlerinin yerlisi kabul edilen, yenilebilir, iki senelik bir bitkidir. Bir metreye kadar boy atabilir. Çiçekleri krem rengine çalan beyaz renkte, 2–3 mm. çapındadır. Kerevizin faydaları saymakla bitmiyor. Vitiligo hastalığına, akne ve sivilcelere iyi gelmesi gibi bir çok rahatsızlıklara iyi gelen Omega-6 zengini kerevizi yediğimiz yiyecekler yolu ile vücudumuzda barınmasını sağlayabiliriz. Kerevizden enfes bir zeytinyağlı yemek aynı zamanda çorba pişirebilirsiniz. Çok besleyici aynı zamanda lezzetli olan kereviz çorbasını kış aylarında kısa sürede pişirebilirsiniz. Peki evde kereviz çorbası nasıl pişirilir? Püf noktaları nelerdir? 

Kereviz sapı suyu evde nasıl hazırlanır? Ev yapımı kereviz sapı suyu tarifiİLİŞKİLİ HABERKereviz sapı suyu evde nasıl hazırlanır? Ev yapımı kereviz sapı suyu tarifi

Kereviz çorbası nasıl yapılır

Kereviz çorbası nasıl yapılır

KEREVİZ ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 orta boy kereviz
1 büyük boy havuç
1
 küçük boy patates
1 büyük boy soğan
3 veya 4
 diş sarımsak
İstediğinize göre 1
 tutam haşlanmış nohut veya süs olarak bir kaç dal maydanoz
3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
2
 yemek kaşığı kadar tereyağı
2
 yemek kaşığı un
7 veya 8
 bardak sıcak su
1 parça et bulyon (isteğe göre tavuk da olabilir)
İsteğe göre tuz

Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır? En kolay kereviz yemeği tarifiİLİŞKİLİ HABERZeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır? En kolay kereviz yemeği tarifi

YAPILIŞI

Kerevizi soyun iyice yıkayın. 5 veya 6 adet olacak şekilde büyük parçalar halinde doğrayın. Patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayın.

Soğanı iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları 3 parça ederek kesiniz. 

Orta boy tencereye zeytin yağını dökün. Orta ateşte tüm sebzeleri koyup az tuz ekleyerek kavurun.

Aroma katmak isterseniz 2 tane kereviz sapı içine ilave edebilirsiniz. 

Kavurduğunuz kereviz ve sebzelere 5 su bardağı sıcak su ekleyiniz kapağını kapalı yaklaşık 25 dakika yani yumuşayana kadar pişirin.

Yumuşadıktan sonra mikser ile püre haline getirin. Başka bir tencereye tereyağı koyun ve kısık ateşte eritmeye başlayın.

Tereyağı eridikten sonra ocağın altını hafif açıp , unu ekleyin. Çırpma teli yardımı ile kavurun ve topaklaşmaması için devamlı karıştırın.

Kavurduğunuz una, püre haline getirdiğiniz sebzeleri ve et bulyonu (veya tavuk) ekleyip, karıştırmaya devam edin.

Arta kalan sıcak suyu ekleyip, yoğunluğuna bakarak gerekiyorsa biraz daha su ekleyin. O sırada tuzunu kontrol edin gerekiyorsa tuz ekleyin.

Ve ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlemeye bıraktıktan sonra çorba kaselerine servis edin.

Dilerseniz üzerine süs olarak haşlanmış nohutları veya maydanoz ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0