Karnabahar kızartması nasıl yapılır? Evde kolay karnabahar kızartması tarifi

Kış sebzelerinin arasında yer alan karnabaharı farklı bir şekilde sofralarınıza taşımak ister misiniz? Türk mutfağında salçalı bir şekilde yemeği yapılan enfes karnabaharın çıtır çıtır lezzetli bir kızartma yapabilirsiniz. En kolay yemek tariflerinden biri karnabahar kızartması bugünkü yazımızda.

Karnabaharı çocuklarınıza sevdirmek ya da sofralarınızda farklı tariflerle hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Karnabahar kızartması yumurta, süt, un ve tuzdan oluşan kızartma harcına batırılan haşlanmış karnabaharlar zeytinyağında kızartıldıktan sonra arzuya göre yoğurt sosuyla servis ediliyor. Hafif, sağlıklı ve lezzetli bu tarif akşam yemeklerinizi lezzetlendirecek karnabahar kızartması, yapımı çok pratik. Evinizde karnabaharı sevdirmeniz gereken birileri varsa en güzel yöntem karnabahar kızartmasıdır. İşte lezzetine doyum olmayacak karnabahar kızartması tarifi:

Beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? Kolay beşamel soslu karnabahar tarifiİLİŞKİLİ HABERBeşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? Kolay beşamel soslu karnabahar tarifi

KARNABAHAR KIZARTMASI TARİFİ:

MALZEMELER

Bir adet karnabahar 
Bir tabak galeta unu
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un 
4 yemek kaşığı zeytinyağı 
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber 

karnabahar kızartması nasıl yapılır

karnabahar kızartması nasıl yapılır

En kolay karnabahar köftesi nasıl yapılır? Karnabahar köftesi yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay karnabahar köftesi nasıl yapılır? Karnabahar köftesi yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Karnabaharları tek tek ayıklayıp suyun altında yıkayın. 

Daha sonra tuzlu suyun içinde haşlayın. 

Galeta unu hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içinde tamamen özdeşleşene kadar çırpın. 

Haşlanan karnabaharları hazırladığınız sosun içine daha sonra da galeta ununa batırın.  

Hazırladığınız karnabahar kızartmalarını bol yağın içinde kızartın ve servis kabına alın. 

Afiyet olsun...

Ballı yoğurt yemenin faydaları nelerdir? Haftada bir gün ballı yoğurt yerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Ballı yoğurt yemenin faydaları nelerdir? Haftada bir gün ballı yoğurt yerseniz...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0