En kolay yoğurtlu poğaça nasıl yapılır? Yoğurtlu poğaça yapmanın püf noktaları

Çay saatlerinde hem karnınızı doyuracak hem de tadına doyum olmayacak lezzetli bir poğaça hazırlamak ister misiniz? Yoğurtla yapılan tarifler her zaman yumuşak ve pofuduk olur. Yapımı oldukça basit yoğurtlu poğaçanın tarifini öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz. İşte yoğurtlu poğaça tarifi:

Yumuşacık sokak poğaçası sevenlere müjde! Poğaçanın yapımı sırasında oda sıcaklığında bekletilmiş ekleyeceğiniz yoğurt tam bir açma kıvamında ve lezzetinde poğaça yapmanızı sağlayacak. Püf noktasını verdiğimize göre misafirlerinize ve en sevdiklerinize muhteşem bir poğaça hazırlayabilirsiniz. İster çocukların beslenmesine isterseniz 5 çayının yanında pratik bir şekilde pişirebileceğiniz yoğurtlu enfes poğaçanın tarifine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

  • Mayalı yumuşak poğaça yaparken belirli adımlar izlenir. Malzemeleri hazırlamak, hamuru yoğurmak, mayalamak (mayalandırmak) ve pişirmek tüm mayalı yumuşak poğaça tariflerinin ortak noktasıdır.
  • Her aşamada dikkat etmeniz gerekenlere özen gösterdiğiniz zaman en güzel poğaçayı yapabilirsiniz.

En kolay kaşarlı poğaça nasıl yapılır? Kaşarlı poğaça yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kaşarlı poğaça nasıl yapılır? Kaşarlı poğaça yapmanın püf noktaları

Pofuduk poğaça nasıl yapılır? Su ile yapılan poğaça tarifiİLİŞKİLİ HABERPofuduk poğaça nasıl yapılır? Su ile yapılan poğaça tarifi

YOĞURTLU POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant maya
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı toz şeker
3,5 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 tutam susam
1 tutam çörek otu

en kolay poğaça tarifi

en kolay poğaça tarifi

Pastane usulü mis gibi kokan poğaça nasıl yapılır? En kolay pastane usulü poğaça tarifiİLİŞKİLİ HABERPastane usulü mis gibi kokan poğaça nasıl yapılır? En kolay pastane usulü poğaça tarifi

YAPILIŞI

Tarife öncelikle mayayı çözerek başlayın. Bunun için, ılık su, toz şeker ve mayayı bir kabın içerisinde yavaşça karıştırın. Ardından üzerini kapatarak 1 dakika kadar bekletin.

Ayrı bir kabın içerisine un hariç geriye kalan tüm malzemeleri ekleyin. Daha sonra bekletilen köpük köpük olan mayayı da ilave edin.

Son olarak unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerini örterek 30 dakika mayalanması için bekletin.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yuvarlak şeklini verin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine güzelce dizdikten sonra üzerine yumurtanın sarısını ve çörek otu atarak kenara alın.

20 dakika daha beklettikten sonra 200 derece fırında 13 dakika pişirin.

Çay eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Hnd 4 yıl önce

Hiç kabarmadı

Toplam 2 beğeni