En kolay kabak tatlısı nasıl yapılır? Canan Karatay'dan kabak tatlısı tarifi

Tadı ve görüntüsüyle iştah kabartan bal kabağı tatlısı mutfakların vazgeçilmez lezzeti oluyor. Oldukça da sağlıklı olan bal kabağı tatlısını, Prof. Dr. Canan Karatay verdi. Karatay kabak tatlısı için vücudun şeker ihtiyacını karşıladığını ancak kilo aldırmadığını söyledi. Kabak tatlısı tarifini de paylaşan Karatay, adım adım tarifi anlattı.

Bağışıklığı güçlendirmeden bağırsak hareketlerini hızlandırmaya kadar birçok hastalığa şifa olan bal kabağı özellikle ameliyatlı hastalara uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Bal kabağı rengi, sıra dışı turuncu görünümü ile besine ayrı bir değer katar. Ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılmasına rağmen dünya çapında diğer türdeki yemeklerin malzemesi olarak da tercih edilir. Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan bal kabağı, yüksek oranda lif içerir. Kilo vermek isteyenlerinde gönül rahatlığıyla tüketebileceği balkabağının tatlısı da, Türk mutfağının en lezzetli ve en kolay tatlılarındandır. Peki bu tatlı nasıl yapılır?

En kolay kireçte kabak tatlısı nasıl yapılır? Kireçte kabak tatlısı püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kireçte kabak tatlısı nasıl yapılır? Kireçte kabak tatlısı püf noktaları

KABAK TATLISI TARİFİ

KABAK TATLISI TARİFİ

BALKABAĞI TATLISI:

MALZEMELER

1 kilogram bal kabağı
250 gram toz şeker

Servis için;

1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1/2 su bardağı tahin

BAL KABAĞI TATLISI

BAL KABAĞI TATLISI

YAPILIŞI

Kabağı çekirdeklerinden güzelce temizleyerek, sert yeşil kabuklarını güzelce temizleyin. 

Daha sonra dilimlediğiniz kabakları geniş bir tencerenin içerisine alıp, üzerine toz şekeri de serperek 1 gece boyunca bekletin.

Ardından suyunu salan kabakları ocağa alıp, kısık ateşte 20-25 dakika boyunca pişirin.

Yumuşayan kabakları ocaktan alın. Hafif soğuduktan sonra tahin ve cevizle servis edebilirsiniz.

CANAN KARATAY SAĞLIKLI KABAK TATLISI TARİFİNİ VERDİ!

Zeytinyağı içmenin vücuda faydalı etkilerinin olduğunu söyleyerek sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, kış mevsiminin en çok yapan kabak tatlısının sağlıklı pişirmenin tarifini verdi.

KARATAY USULÜ KABAK TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

2 dilim tatlı kabağı
1 adet elma
2 adet portakal
1 çay bardağı ceviz
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 çubuk tarçın
1 yemek kaşığı tereyağ

balkabağı tatlısı

balkabağı tatlısı

YAPILIŞI

Kabak, elma ve portakalı güzelce istediğiniz boyutta dilimleyin. Bu adımda portakalın beyaz kısımları mümkün olduğunda soymamaya özen gösterin.

Doğradığınız meyveleri ısıya dayanıklı cam tepsiye yerleştirin. Ardından üzerine ceviz, kuru üzüm ve tarçın ekleyip parçalar halinde dağıtarak tereyağını ekleyin.

Cam tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.

Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 1 yıl önce

ayy,kabak tatlısı yapmasını bilmiyorduk,öğrendik,yalnız kabak tatlısının içine elma,portakal,kuru üzüm koyarsan o kabak tatlısı olmaktan çıkar,bambaşka bir tatlı olur.siz yine bildiğiniz gibi yapın derim.adı üstünde kabak tatlısı,portakal,elma,üzüm tatlısı değil.

Toplam 1 beğeni