En kolay patates çorbası nasıl yapılır? Patatesten çorba yapmanın püf noktaları

Akşam yemeğine farklı bir çorba tarifi hazırlamak hem de tarif defterini çeşitlendirmek için patatesle pratik bir çorba yapabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan patates çorbası vitamin bakımından da oldukça zengindir. İşte tarifi patates çorbasının tarifi:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Patates, her mevsim bulunabilen, doyurucu olması sebebiyle genellikle sıkça tercih edilen otsu bir bitkidir. İkiçeneklilerin Patlıcangiller familyasından gelir ve dünyadaki önemli besin kaynakları arasında baş sıralarda yer alır. B ve C vitamini yönünden zengin olan bu bitki gerek pişirme, gerek tüketme kolaylığı sayesinde sofralarımızın adeta gözdesidir. Küçük büyük demeden herkesin çok sevdiği patatesle muhteşem bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Kış aylarında birbirinden farklı çorba tarifleriyle sofralarınızı şenlendirmek istiyorsanız mutlaka patates çorbası tarifine göz atmalısınız. İçinde bulunan nişasta sayesinde kıvamlı olan patates çorbası adeta ağızda dağılıyor. Hep aynı çorbaları içmekten sıkılanlara muhteşem patateslerden çorba yapabilmeniz için tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz. 

  • Çorbaya ilave edeceğiniz sütü ısıttıktan sonra eklemeyi ya da çorba karışımı ile ılıştırdıktan sonra hızlıca karıştırmayı unutmayın.
     
  • Çorbayı tereyağında yaktığınız toz kırmızı biber ve nane ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Çorbam sulu oldu ne yapmalıyım? Çorbalar nasıl koyulaştırılır? Kıvamlı çorbaların 5 sırrıİLİŞKİLİ HABERÇorbam sulu oldu ne yapmalıyım? Çorbalar nasıl koyulaştırılır? Kıvamlı çorbaların 5 sırrı

PATATES ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

5 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı süt
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

YAPILIŞI

Derin bir tencereye yağı dökün ardından küp küp doğranmış soğanları ilave edin.

Soğanlar kavrulduktan sonra ardından yıkanmış ve doğranmış patatesleri ekleyin.

Suyu da üzerine koyarak patatesler pişene kadar ağzını kapatın.

Anne usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Anne usulü mercimek çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERAnne usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Anne usulü mercimek çorbasının püf noktaları

Orta ateşte kaynayan çorbaya tuz, karabiber ve sütü azar azar ekleyerek karıştırın.

10 dakika daha orta ateşte kaynattığınız çorba karışımını, blenderdan geçirdikten sonra kıvamlı ve pürüzsüz bir hale getirin.

Ocaktan alıp üzerine maydanoz koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0