Çorbam sulu oldu ne yapmalıyım? Çorbalar nasıl koyulaştırılır? Kıvamlı çorbaların 5 sırrı

Sıcak ve soğuk olarak birçok alternatifi bulunan çorbayı pişirirken kıvamını doğru ayarlamak çok önemlidir. Mutfaklarda en çok pişen yemeklerden biri olan çorbayı yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Bunlardan biri de meyane yapmaktır. Peki çorba nasıl koyulaştırılır? İşte kıvamlı çorba yapmanın püf noktaları:

İnsan sağlığına birçok yararı olan çorbanın her yöreye ait birçok farklı türde yemeği yapılıyor. Çorbalar hasta olduğumuzda ilk olarak akla gelen sulu yemek türüdür. Çorba yaz kış her mevsim sofralarda yerini alır. Özellikle ramazanda her gün pişirilen çorbaların kıvamını tutturmak çok önemlidir. Standart bir kıvamı olan çorba çok fazla koyu ya da çok fazla sulu yapıldığı zaman lezzetini kaybeder. Bu yüzden mutfakta en temel yemeklerden biri olan çorbaları yaparken çorbalara doğru kıvamı vermek lezzet açısından önemlidir. Bu nedenle çok katı kıvamlı olmayan fakat biraz koyu bir çorba yapmak gerekmektedir. Aşağıda paylaşacağımız kolay ve etkili yöntemlerden istediğinizi uygulayarak daha koyu çorba pişirebilirsiniz. İşte çorbayı doğru ve tam kıvamında koyulaştırmanın püf noktaları:

  • Çorba sulu ise blender yardımıyla koyulaştırabilir,
     
  • İçine sebze koyarak koyulaştırabilir,
     
  • Ya da çorbayı çok kaynatarak koyulaştırabilirsiniz.

Çorba nasıl koyulaşır

Çorba nasıl koyulaşır

ÇORBALAR NASIL KOYULAŞTIRILIR?

  • İlk olarak pişirdiğiniz çorba eğer çok sulu kaldıysa daha çok kaynatarak kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Ama bu yöntemin dışında da uygulayacağınız bazı püf noktaları bulunuyor.
  • Çorba bazen kaynattığınız halde birbiriyle bütünleşmez ve kıvamı tutmaz. Bu yüzden  blenderla çekip püre haline getirerek de koyulaştırmanız mümkün. İster çorbayı pürüzsüz olana dek blenderla çekebilir, taneli kalsın derseniz az geçirmeniz yeterli olacaktır.

Mercimek kaç dakikada pişer? Mercimek pişirirken dikkat edilmesi gerekenlerİLİŞKİLİ HABERMercimek kaç dakikada pişer? Mercimek pişirirken dikkat edilmesi gerekenler

Kıvamlı çorbaların 5 sırrı

Kıvamlı çorbaların 5 sırrı

  • Ayrıca uygulayacağınız bir diğer yöntem ise patates, pirinç, şehriye, nohut gibi ürünleri ekleyerek de çorbalarınızın kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Çorbalarınıza ekleyeceğiniz pirinci ya da patatesi haşlayarak ya da pişirerek ekleyebilirsiniz.

Çorba çok sulu ise ne yapılır

Çorba çok sulu ise ne yapılır

  • Son zamanlarda Mastechef'te en çok kullanılan yöntemlerden biri çorbayı nişasta ile koyulaştırmaktır. Çorbayı koyulaştıracak ​bir kaşık nişastayı az suda ezerek yavaş kaynamakta olan çorbaya karıştırarak nişastayı döktüğünüz zaman koyulaştığını görebilirsiniz. 

Çorba tarifi

Çorba tarifi

  • Son olarak da hızlı bir çözüm isterseniz de evde bayatlamış ekmeğiniz varsa onu ilave ederek çorbanızı koyulaştırabilirsiniz. 

İşte bu kadar... 

Güllaç nedir? Güllaç tatlısının tarihçesi nedir? Güllacın hikayesi

İLİŞKİLİ HABER

Güllaç nedir? Güllaç tatlısının tarihçesi nedir? Güllacın hikayesi
En iyi saç bakım ürünleri hangisi? Dermatologların tavsiye ettiği saç bakım ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

En iyi saç bakım ürünleri hangisi? Dermatologların tavsiye ettiği saç bakım ürünleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Dwoz 2 yıl önce

Pubg isimleri

Toplam 2 beğeni