En kolay vişneli mekik nasıl yapılır? Pastane usulü vişneli mekik tarifi

Pastanelerin olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alan mekik kurabiyenin her geçen gün hayran kitlesi artıyor. Yapımı aslında sandığınızdan daha kolay mekik kurabiye evde çocuklarınıza pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz türden. Çay saatlerinde, tatlı krizlerinde ya da misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes bir tarif arıyorsanız sizler için hazırladığımız vişneli mekik kurabiyenin tarifine göz atabilirsiniz.

Pastanelerde sık sık karşımıza çıkan en nefis tatlılardan biridir mekik. Özellikle vişneli olanının tadına doyum olmaz. Hem nostaljik hem de modern tatlı atıştırmalığı olan vişneli mekik kurabiye, Fransız mutfağının en vazgeçilmez tarifleri arasında yer alıyor. Fransız mutfaklarında tıpkı madlen çikolata gibi kekler de minik kalıplarda pişiyor, daha yoğun ve tek lokmalık ikramlıklar ortaya çıkıyor. Televizyonda izleyen ve evde sevdiklerine hazırlamak isteyenler ise vişneli mekik tarifini merak ederek vişneli mekik nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularıyla araştırma yapmaya başladı. Peki, vişneli mekik nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

VİŞNELİ MEKİK TARİFİ:

MALZEMELER

125 gram tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
Yarım su bardağı toz badem
1 paket vanilin
1 kase dondurulmuş vişne

Mekik kek nasıl yapılır

Mekik kek nasıl yapılır

YAPILIŞI

Geniş bir karıştırma kabının içerisine pudra şekerini ve oda ısısında bekletilmiş tereyağını ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.

Daha sonra yumurtaları teker teker içerisine ilave edip harcınızın yumurtayı iyice yemesini sağlayın.

En kolay brownie kek nasıl yapılır? Gerçek brownie kek yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay brownie kek nasıl yapılır? Gerçek brownie kek yapmanın püf noktaları

Geriye kalan malzemeleri ayrı bir kabın içerisinde karıştırıp, yumurtalı harcın içerisine azar azar ilave ederek  tüm malzemelerin homojen biçimde birbirine karışmasını sağlayın.

Vişneleri süzgece alıp fazla suyunu süzün. Ardından yağlanmış mekik kalıplarına hazırladığınız harcı dökün. Üzerlerine ikişer adet vişne ekleyin.

Hazır hale gelen kekleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında kenarlardan ortaya doğru hafif altın rengini alana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırın farklılıklarından dolayı pişme süresi değişebilir, bu yüzden kontrol ederek pişirin.

Pişen kekleri soğuduğunda kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0