En kolay brownie kek nasıl yapılır? Gerçek brownie kek yapmanın püf noktaları

Tadı ve görünüşü ile damakları şenlendiren brownie en sevilen keklerin başında gelir. Çayın, kahvenin ya da her türlü meyve suyunun yanında iyi giden brownie kek, hem çok lezzetli hem de çok pratik. Peki evde en kolay brownie kek nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? İşte tarifi:

Browni bir çeşit çikolatalı kektir. 19. yüzyılda ABD ve Kanada'da ortaya çıkmıştır. 1907'de şimdiki halini almıştır. Tatlılar arasında vazgeçilmez olan browni kek ve kurabiye tarifleri internet üzerinden sıkça araştırılan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Hem tat olarak lezzetli hem her damak tadına uygun olan ve çay, kahve keyfinin yanına sıkça tercih edilen browni kek, ıslak kek olarak yapılabiliyor. Herkesin kolaylıkla yapacağı, hem damak tadına hitap eden hem de beş çaylarının vazgeçilmezi olan brownie kekin yapılışını sizlerle paylaşıyoruz.

Akşam yemeğinden sonra çayın yanına gidebilecek bir tatlı tarifi arayanlar için muhteşem olacak browni kek, hazırladığımız tarif ile hazır keklere taş çıkaracak. Pratik yapısı sayesinde çok fazla tercih edilen browni için gereken malzemeler ve ayrıntılı tarifini öğrenmek istiyorsanız buyurun haberimize…

En iyi ve en kolay ıslak kek tarifi nasıl yapılır? Bol sosuyla ıslak kek yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn iyi ve en kolay ıslak kek tarifi nasıl yapılır? Bol sosuyla ıslak kek yapmanın püf noktaları

  • Lezzetli bir brownie için, kekinizi 15 dakika pişirmeniz, ardından fırından çıkarıp bir süre dışarıda beklettikten sonra fırına bir kez daha atarak yaklaşık 20 dakika daha pişirmeniz önerilir.
     
  • Kek hamurunu boşaltmadan önce kalıba tuz serpin. Bu aşamada eklenen tuz, çikolatanın lezzetini ortaya çıkarmaya yardımcı olur. Ancak tuz tadının çok baskın olmaması için, kekin alt kısmına eklenmesi gerekir.
     
  • Kek hamurunuzu zenginleştirmenin diğer bir yolu da müthiş ve sağlıklı bir tatlandırıcı olan helva ya da tahin eklemektir. Bu sayede, helva kekin içinde ağızda dağılan parçacık keyfi sunarken, tahin de özellikle glütensiz keklerin kıvam sırrı haline gelir.

Brownie kek

Brownie kek

BROWNİE KEK TARİFİ:

MALZEMELER

2 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Dilerseniz içine damla çikolata

En kolay browni kurabiye nasıl yapılır? Kakaolu ıslak kurabiye tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay browni kurabiye nasıl yapılır? Kakaolu ıslak kurabiye tarifi

Braownie kek tarifi

Braownie kek tarifi

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri bir kapta güzelce çırpın.

Üzerine sütünü, yağını, vanilyasını ve kakaosunu ekleyin.

Kaptaki malzemeleri iyice çırpın.

Sticky toffee puding nedir ve sticky toffee puding evde nasıl yapılır? Sticky toffee puding...İLİŞKİLİ HABERSticky toffee puding nedir ve sticky toffee puding evde nasıl yapılır? Sticky toffee puding...

Karışımdan 1 su bardağı kadar kenara ayırın. Eğer sosunu çok seviyorsanız biraz daha fazla ayırabilirsiniz.

Kapta kalan karışımın üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyin.

Eğer kaptaki sos karışımından 1 su bardağından fazla aldıysanız unu da o orana göre birkaç parmak azaltarak koyun.

Brownie kek nasıl yapılır

Brownie kek nasıl yapılır

Unlu karışımı tamamen homojen bir hal alana kadar iyice karıştırın.

Daha sonra karışımı, yağladığınız fırın kabının içine dökün.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Pişen keki ılınması için dışarı alın.

Üzerine önceden ayırdığınız 1 su bardağı sosu her tarafına eşit yayılacak şekilde dökün.

Afiyet olsun...

Pikniğe giderken nasıl giyinmeli? Havalı piknik stilleri

İLİŞKİLİ HABER

Pikniğe giderken nasıl giyinmeli? Havalı piknik stilleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

. Özgür 8 ay önce

Maalesef bu brownie değil. Gerçek brownie süt ve kabartma tozu içermez. Unu da çok az olur. Ferhat şefin browniesini öneririm.