En iyi ve en kolay ıslak kek tarifi nasıl yapılır? Bol sosuyla ıslak kek yapmanın püf noktaları

Tatlı krizlerini bastıracak ve sofraları renklendirecek en iyi ıslak kek tarifini merak edenler için muhteşem bir listemiz var. Türk mutfağının meşhur tatlıları arasında yer alan ıslak kek hem kahve hem de çayla beraber muhteşem uyumu yakalıyor. Peki en iyi ıslak tarifi nedir? Evde ıslak kek nasıl yapılır?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kek, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan hem çayla beraber yenilen bir hamur işidir. Genellikle mozaik bir şekilde yapılan kekin çikolatalı olanı tam  bir efsanedir. Islak kek de bu tarifler arasında yer alır. Yapılırken ayrılan sosunun pişirildikten sonra üzerine dökülmesi ve dinlendirdikten sonra tüketilmesi makbul olan ıslak kek, çocukların da sevdiği lezzetler arasındadır. Tarif defterlerinden birbirinden farklı yöntemlerle yapılan ıslak kekler bulunuyor. Bugünkü hazırladığımız ıslak kek bu tarifler arasında en çok beğenilen. Browni tadında nefis bir ıslak kek tarifi denemeye ne dersiniz? Tarif defterinizde mutlaka olması gereken en iyi ıslak kek tarifi yazımızda.

  • Çay ve kahvenin yanına en çok yakışan yemek tariflerinden biri çikolatalı ıslak kek.
     
  • Kakaolu ıslak keki sevmeyen yoktur, çocukluğumuzdan beri severek tükettiğimiz ıslak kek yapımıyla kolaylık, tadıyla leziz bir deneyim sunuyor.
     
  • Kakaolu ıslak kek tarifinde her evde kolaylıkla bulunan malzemeler yer alıyor. 

En kolay sıcak çikolata nasıl yapılır? Sıcak çikolata yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay sıcak çikolata nasıl yapılır? Sıcak çikolata yapmanın püf noktaları

ISLAK KEK TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ

Dilimlenmiş ıslak kek

Dilimlenmiş ıslak kek

YAPILIŞI

Kekin eşit sıcaklıkta pişmesi için fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. 

20-23 cm'lik bir fırın tepsini yağlayın. 

Daha sonra yumurta ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. İçerisine süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırma devam edin. 

Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışımın içerisine ekleyerek mikser yardımıyla hızlıca karıştırın.

Karışımı yağladığınız fırın tepsisinin içerisine koyarak 40 dakika kadar pişirin. Fırında pişen kekin pişmesine 10 dakika kala sosu hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

belgın 1 yıl önce

sos kaynatılıyomu