Sakala çarpan çorba nedir? Evde en kolay sakala çarpan çorba tarifi

Mercimek ve eriştenin bir araya gelerek ortaya çıkardığı lezzetli uyum, Afyon bölgesinin sakala çarpan çorbası olarak anılmaktadır. Görünüşü ve iştah kabartan lezzetiyle damaklarda unutulmaz tat bırakan sakala çarpan çorbası evde nasıl yapılır? Sakala çarpan çorbası tarifi nedir? gibi soruların yanıtlarını aşağıda sizler için hazırladık. Yazının detaylarına göz atabilirsiniz.

Afyon yöresi başta olmak üzere Anadolu'nun pek çok yöresinde yapılan sakala çarpan çorba iştah arttırıcı özelliği sayesinde çocuklar için vitamin kaynağı olacak. Bir kaşığında bile şifa var denilen sakala çarpan çorbanın yapımı da oldukça basit. İçerisinde bulunan erişte ve mercimeklerle oldukça doyurucu bir çorba olan sakala çarpan çorbanın kıvamı da çok doyurucu. Bir rivayete göre de hikayesi şöyle: Yalnız yaşayan bir dedeye komşusu bir tas sıcak çorba götürmüş. Çorbayı kaşıkla değil de tastan içen dedenin sakalına takılan erişteler yüzünden çorbanın adı sakala çarpan çorbası olarak günümüze kadar gelmiş. Peki sakala çarpan çorba nasıl yapılır?

Alabaş çorbası nasıl yapılır? En pratik alabaş çorbasıİLİŞKİLİ HABERAlabaş çorbası nasıl yapılır? En pratik alabaş çorbası

SAKALA ÇARPAN ÇORBA TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan 
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı erişte
8 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber

sakala çarpan çorba

sakala çarpan çorba

Lokanta usulü terbiyeli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLokanta usulü terbiyeli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Soğanları ince ince doğrayın. Derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.

Soğanları ilave ederek soteleyin, daha sonra un ilave edip iyice kavurun. 

Tavuk suyunu azar azar ekleyin, pürüzsüz bir kıvam için çırpıcıyla karıştırın. Haşlanmış yeşil mercimekleri tencereye ekleyin, tuz serpin.

Kaynamaya başlayınca erişteleri ilave edin. 15-20 dakika pişirip ocağı kapatın. 

Küçük bir tavada tereyağını eritin. Nane ve pul biber ekleyin.

Daha sonra pişen çorbanın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0