Orijinal Arnavut böreği nasıl yapılır? En kolay Arnavut böreği tarifi

Balkan sofralarının en sevilen böreklerinden olan Arnavut böreği, son yıllarda ülkemizde de sık sık pişiriliyor. Mutfakların zahmetli ama enfes kaçamağı Arnavut böreğiyle misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte sizlere hem kolay hem de çok lezzetli Arnavut böreği tarifi:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Nar gibi kızardıkça katlara ayrılmış, ıspanaklı iç harcıyla lezzetine lezzet katmış, el açması göz nuru bir börek tarifi Arnavut böreği sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Ilık suyla tutulan hamur bezelere ayrılıp incecik açılıyor. Diğer tarafta ıspanaklı iç harç hazırlanıyor. Hazır yufka böreğinin yanından bile geçemez bu tarif. Hem emek hem de lezzet açısından. El emeği göz nuru Arnavut böreği yapımına geçelim isterseniz. Sabah kahvaltılarında, 5 çayında, kadın günlerinde tüketebileceğiniz enfes Arnavut böreği belki de en bilinen ve en çok tercih edilen böreklerden biridir. Yapımı biraz zahmetli olsa da doyurucu ve lezzetiyle tadı damaklarda kalacak. Peki orijinal Arnavut böreği nasıl yapılır?

En kolay ve lezzetli Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin iç harcıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve lezzetli Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin iç harcı

En kolay Boşnak böreği nasıl yapılır? Boşnak böreğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay Boşnak böreği nasıl yapılır? Boşnak böreğinin püf noktaları

  • Gerçek bir Arnavut böreği tarifinde börek pişirmeden önce dilimlenmez.
  • Piştikten sonra da böreği yuvarlak tepside de yapmış olsanız kare kare dilimleyin.
  • Bezeler bazı Arnavutlarda 14 olurken bazılarında ise 10 tanedir.

ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

5.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı su
Tuz
 
İç harcı için;

3 yemek kaşığı zeytinyağı
700 gram pırasa
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
 
Ara katları için;

100 gram tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ

Laz böreği nedir ve laz böreği tarifi evde nasıl yapılır? Laz böreğinin püf noktasıİLİŞKİLİ HABERLaz böreği nedir ve laz böreği tarifi evde nasıl yapılır? Laz böreğinin püf noktası

YAPILIŞI

Pırasaları ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı koyup ısıtın. Ardından pırasaları ilave edip kavurun. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ilave edip karıştırın ve pırasalar suyunu tamamen çekene kadar iyice kavurun. Soğuması için kenara alın.

Hamuru için olan tüm malzemeleri derin bir kapta birleştirin ve pürüzsüz bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve derin bir kapta sıvı yağ ile karıştırın.

Tezgahınıza biraz un serpin, hamuru iki bezeye ayırın. Bir bezeyi açabildiğiniz kadar büyük olacak şekilde merdaneyle açın.

Yufkanın ortasına tatlı tabağı yerleştirin ve tabağın kenarlarını merkez alarak 8 eşit parçaya bölün. Tabağın çevresini de kesin. Tabağı kaldırın ve ortadaki parçaya yağ karışımını sürün. Ardından diğer katları üst üste gelecek şekilde tek tek yağlayarak kapatın.

En üstte kalan parçayı yağlamayın. Kat kat olan parçaları tekrar merdaneyle pişirme kabınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın.

Yağladığınız pişirme kabının üzerine açtığınız hamuru yerleştirin. Pırasalı harcı hamurun üzerine yayın.

Diğer hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın. Ve harcın üzerini kaplayın, böreğin kenarlarını elinizle katlayarak şekil verin. Böreğinizi dilimleyin ve üstüne yağlı karışımı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Aysun 3 yıl önce

Bütün arnavutlar bilir ki ıspanaklı arnavut böreği olmaz!!!

Toplam 7 beğeni

Nermin 4 yıl önce

Ben böregi yaptim biraz sert oldu acaba sebebi nedir

Toplam 2 beğeni

Günay 4 yıl önce

Annem hamur bezelerini açarken nişasta kullanirdi

Toplam 3 Beğeni