En kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesinin parlak görünmesi için...

Bolluk ve bereketin temsilcisi ve Ramazan ayının simgesi olan Ramazan pidesi için girilen uzun kuyruklar da görülmeye değer... Ancak pidelerini evde pişirmek isteyen kadınlar için muhteşem tarifi ve püf noktaları sizler için sunuyoruz. Tadı damaklarda kalacak, buram buram kokusuyla evi saracak olan Ramazan pidesini pişirme rehberi yasemin.com'da!

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ramazan ayının güzelliğinden biride yılda sadece bir ay yiyebildiğimiz ramazan pidesinde saklı. Oldukça kolay hazırlanan ramazan pidesi tarifi, ramazan boyunca sofranıza eşlik edecek. Un, su, süt, kuru maya gibi malzemelerle hazırlanan ramazan pidesi tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Ramazan pidesi yemek için illa kuyruklarda beklemenize gerek yok. Evlerinizde kendiniz ramazan pidelerinizi yapabilir ve sıcacık bir şekilde afiyetle tüketebilirsiniz. Evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz ramazan pideleriniz verdiğimiz tarifle dışarıda satılanlardan farkı olmayacak. Peki evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi yapmanın püf noktaları neler? Gelin birlikte inceleyelim...

Ekranların sevilen isimlerinden Eğitmen Şef ve Yazar Nermin Gül Öztürk, Ramazan ayına özel olarak bir tarif verdi. Ramazan pidesi yapımını tüm püf noktaları ile anlatan Nermin Gül Öztürk, Yasemin.com'a özel püf noktalarına değindi. Pidenin yolculuğunu ve aşamalarını sizler için video şeklinde hazırladık. İşte Ramazan pidesi videosu...

  • Pideye baklava dilimini verirken sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırın, pişerken şekillerin kaybolmaması için püf noktasıdır.
     
  • Pidenizi yumurtalı, yumurtasız, tırnaklı ya da tırnaksız olmak üzere dört farklı şekilde hazırlayabilirsiniz. Klasik bir pidenin hamurunu hazırlarken mutlaka kaliteli bir un kullanmaya özen gösterin.
     
  • Kaliteli un, soğuk su, iyi bir işçilik ve taş, matador veya döner fırınlarda doğru derece de pişirerek lezzetli bir Ramazan pidesi elde edebilirsiniz.

En kolay komposto tarifleri neler? Ramazan ayına özel 3 komposto tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay komposto tarifleri neler? Ramazan ayına özel 3 komposto tarifi

Farklı yapılardaki unları karıştırarak kullanacaksanız su miktarını mutlaka ayarlayın. Daha lezzetli olması için içerisine zeytinyağı koyabilirsiniz. Hamuru hazırlarken mümkünse mermer bir tezgahın üzerinde yoğurun ve hamur kazıma aleti kullanın. 

Maya olarak ekşi maya kullanacaksanız kullanacağınız mayanın sağlam olup olmadığını mutlaka su testiyle kontrol edin. Ekşi mayanızı bir gece önceden aktif hale getirin. 

en güzel ramazan pidesi

en güzel ramazan pidesi

En kolay pastane pidesi nasıl yapılır? Pastane usulü Ramazan pidesi tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay pastane pidesi nasıl yapılır? Pastane usulü Ramazan pidesi tarifi


Evde ramazan pidesi tarifi

Evde ramazan pidesi tarifi

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ:

MALZEMELER

Bir paket maya
2 su bardağı ılık süt
Yarım tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
5. 5 su bardağı un

Hamura sekil vermek için;

1 yemek kaşığı un
5-6 yemek kaşığı su

Üstüne sürmek için;

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı yoğurt
Bolca susam
Çörek otu

En kolay ekmek nasıl yapılır? Uzun süre bayatlamayan ekmek tarifi.. Tam ölçülü ekmek yapımıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ekmek nasıl yapılır? Uzun süre bayatlamayan ekmek tarifi.. Tam ölçülü ekmek yapımı

Ramazan pidesi tarifi

Ramazan pidesi tarifi

YAPILIŞI

Derin bir yoğurma kabının içerisine maya, süt ve şeker ekleyip 10 dakika bekletin.

Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz. Hamuru güzelce yoğurup, kıvama geldikten sonra 40 dakika mayalanması için kenara alın.

Mayalanan hamuru 3 parçaya bölüp tezgaha un serpin. Elinizi de unlayarak oklava yardımıyla oval bir şekilde açın.

Açılan kalın hamuru yağlı kağıt serili tepsiye koyup, elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verin.

evde ramazan pidesi

evde ramazan pidesi

Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için kenarda 30 dakika kadar bekletin.

Tekrar şekillerin üzerinden su ve un karışımı ile geçtikten sonra çatalla delin.

Üzerine yumurta sürüp, çörek otu ve susam serpin.

200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen pideyi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Ramazan pidesi tarifi

Ramazan pidesi tarifi

RAMAZAN PİDESİNİN PARLAK OLMASI İÇİN NE YAPILIR?

Ramazan pidesinin parlak görünmesi için birden fazla yöntem vardır.

  • Yumurta sarısı
  • Yumurtanın bütünü
  • Un ve kaynar sudan oluşan bulamaç
  • Yoğurt

Hamurun parlak olması için üstünün nemli olması gerekir ve üzerine istenilen malzeme sürüldükten sonra tırnak vurup varsa buhar vererek pişirmek pidenin üzerinin parlak olmasını sağlar.

RAMAZAN PİDESİNE NASIL TIRNAK ATILIR?

İyice kabarmış hamura dik gelecek şekilde sık ve simetrik olarak baklava dilimi diye tabir edilen şekilde tırnak vurulur.

RAMAZAN PİDESİNİN GEÇ BAYATMASI İÇİN NE YAPILIR?

Ramazan pidesinin geç bayatlamasını istiyorsak yüksek glutenli un kullanmak gerekir.  Ayrıca su miktarını kilogram başına 700 ml’yi geçmeyecek şeklinde ayarlamak gerekir. Hamuru yoğururken de fazla ısıtmamak gerekir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 7

Ziraatçi 1 yıl önce

1 pideye 1 paket maya. Gerçekten bu kadın kendisi mayaladı mı yokse ezbere mi konuşuyor. 1 pidelik una 1 paket mayayı katsanız o ekmek yenmez

Busra Kilic 2 yıl önce

Bende ramazanda yapmayi düşünüyorum bayabi iyi pide tarifi kendim olarak tavsiye ederim

aynur 3 yıl önce

guzel

Toplam 1 beğeni

Fatma 3 yıl önce

Güzel..

Toplam 1 beğeni

şaşkın 4 yıl önce

aaa gerçekten ne kadar şaşırdım...

Toplam 4 beğeni

Enteresan 3 yıl önce

Şaşırmanız gercekten enteresan...

Toplam 2 Beğeni

Hakan Sönmez 4 yıl önce

Zerdeçal var diye yazsaydınız şaşırmak kabil olacaktı ama. Gelecek yıla artık.

Toplam 4 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun