Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli yapmanın püf noktaları

Tamamen doğal, 3 malzemeli ve parmak ısırtan çilek reçeli mevsimi gelmeye başlamışken bizde sizler için 'Evde çilek reçeli nasıl yapılır?' sorusunun cevabı olmaya geldik. Pratik, kolay ve tadıyla dengeli olan çilek reçeli nasıl yapılır bütün püf noktalarıyla çilek reçeli tarif haberimizde.

Mis kokulu çilek reçeli severler için muhteşem aynı zamanda pratik bir tarifimiz var. Ölçüsü kıvamı tam yerinde olan çilek reçeli tarifini gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz. Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan reçellerden en çok sevileni şüphesiz çilek reçelidir.  Ekmeğimizin üzerine sürdüğümüz, çocukların dahi bayılarak yediği bu reçeli evde yapabilirsiniz.

Ülkemizde Nisan ayından itibaren baharın da gelmesiyle tezgahlarda yerini alan çileklerle lezzeti kendisinden büyük bir reçel pişirmeye ne dersiniz? Henüz reçel yapmak için çok uygun olmasa da bir kaç hafta içerisinde devasa reçel tencerelerindeki yerlerini alabilecekler. Peki çilek reçeli nasıl yapılıyor? diye merak ediyorsanız tarifimize mutlaka bakmalısınız!

çilek reçeli

çilek reçeli

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 kilo çilek
2 kilo toz şeker ( 8 su bardağı)
Yarım limon suyu

Saksıda çilek nasıl yetişir? En pratik çilek yetiştirme yöntemiİLİŞKİLİ HABERSaksıda çilek nasıl yetişir? En pratik çilek yetiştirme yöntemi

YAPILIŞI

Çilekler temizlenerek güzelce yıkayın. Daha sonra iki kilo şekeri üzerine dökerek 1 gece boyunca bekletin.

Ardından orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatın.

45 dakika kaynattıktan sonra ocaktan almaya yakın limonu ekleyerek, kavanozlara koyun.

Ağzını iyice kapatarak sert çevirin. 

Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

çilekli tarifler

çilekli tarifler

Çilekli tatlılar nelerdir? Çilekle hangi tarifler yapılır? En kolay çilekli tatlı tarifleriİLİŞKİLİ HABERÇilekli tatlılar nelerdir? Çilekle hangi tarifler yapılır? En kolay çilekli tatlı tarifleri

REÇEL YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Her şeyden önce reçelde kullanacağınız meyveler mevsiminde tüketilen meyveler olmalıdır. Ezilmiş ya da yamulmuş meyveler kullanılmamalı. Bu reçelin kötü görünmesine neden olur. Meyveler tarım ilaçlarından arındırılmak için bir saat kadar sirkeli su da bekletilmeli.

  • - Bu işlemin ardından eğer reçel yapacağınız meyve sulu bir meyve değilse şekerin içinde sulanması beklenmeli. Ancak meyveleriniz sulu ise şekerde bekletmeden kendi suyunu kullanarak reçelini yapabilirsiniz. Şekerde bekletilen ve suyunu salan meyvelerin üzerine suyu dökebilirsiniz. Ancak çok fazla su dökmemek gerekir, bu reçelim tadını bozar.

reçel nasıl yapılır

reçel nasıl yapılır

- Reçel yapım aşamasında temiz bir tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Reçel asla çok fazla kaynatılmamalıdır. Bu reçelin içindeki meyvelerin deforme olmasına neden olur. Deforme olan meyvelerin tadı ve şekli bozulur bu da reçel için istenmeyen bir durumdur.

- Fazla koyulaşan reçel yanık kokabilir bu da içindeki meyvenin kokusunun yok olmasına neden olur. Reçelin çok sulu olması da istenmeyen bir durumdur. Çok sıvı olan reçel çabuk bozulur ve küflenir. Reçel kaynarken üzerinde kabarcıklar oluşur, bu kabarcıklar reçelin başında bekleyerek her defasında temizlenmelidir.

  • - Reçelin şekerlenmemesi için kaynarken içine limon suyu sıkılmalıdır. Reçelin tam olarak kıvama gelip gelmediğini anlamak için reçelden bir çay kaşığı alıp bir çay tabağının içine damlatılır. Eğer reçel etrafa yayılmıyorsa kıvama gelmiş demektir.

- Reçel kavanozlara soğutulmadan konulmamalıdır. Sıcak olarak kavanozlara konulursa kavanozda boş kalan yerlerde terleme yapar. Bu reçelin bozulmasına neden olur. Kavanozlara konulan reçellerin ağzı çok sıkı bir şekilde kapatılmalıdır. 

Çileğin cilde bilinmeyen faydaları! Çilek yağı cilde nasıl uygulanır? Çilekle cilt bakımı...

İLİŞKİLİ HABER

Çileğin cilde bilinmeyen faydaları! Çilek yağı cilde nasıl uygulanır? Çilekle cilt bakımı...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 7

Şahin 10 ay önce

Bu yıl kadar 50 ye yakın kavanoz çilek reçeli yaptım. Bu tarife uyarsanız, reçel çok kötü olur, haberiniz olsun. Yazı çelişkilerle ve yanlış bilgiyle dolu. Ben 2kg meyveye 1kg şeker katarım,kaynamaya başladıktan sonra 10 dk falan(köpük azalınca kapatırım) kaynatırım. 2kg meyveye 2 tatlı kaşığı pektini şekere karıştırıp katarım(kaynatırken veya öncesinde). Herkes reçelime bayılır.

Nezih 11 ay önce

Her kim yazdıysa reçel konusunu gerçekten bilmiyor. 1-Bir kilo çilek için 600gr şeker hesab edilir 2-Tencerede çilek üstüne katmanlar olarak şeker konularak bir gün bekletilmesi iyidir. 3-kaynamaya konulduğunda 15 dk sonra kaynamaya başladığında kevgir kepçe ile çilekler alınınıp ayrı bir tencereye konulur.(çilekler fazla mayışmasın diye) 4-45 dk suyu kaynamaya devam eder. 5-daha sonra çilekler tencereye konularak her kilo için yarım limon sıkılarak bir taşım kaynatılır. 6-Geniş bir tepsiye konularak 6 saat ara ara karıştırarak soğutulur. AFİYET OLSUN

Toplam 3 beğeni

Nezih 1 yıl önce

Bunu yazanın reçel yapımından zerre haberi yok.Tatlı meyvelerde şeker kesinlikle bire bir konmaz.Özellikle de çileğe.Bir kilo çileğe yarım kilo şeker yerelidir . 1- Çileğin özerine şekeri koyup bir grcr buzdolabında bekletin 2-Ertesi günü ocağa koyup kayup kaynama aşamasına gelince tel süzgeçle çilekleri tencereden çıkarın 3-45 dk kaynatın suyunu 4-Dışarıya koyduğunuz çilekleri tencereye yeniden koyup kaynama durumuna gelince limonu ilave edin 5-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp 2 gün güneşte ,arada karıştırarak, bekletin.

Toplam 5 beğeni

Özge 2 yıl önce

45 dakika reçeli kaynatın yazmışsınız. Orta ateşte 45 dakika reçeli kaynattim yandi. Bilginiz olsun bu yazıya guvenip de 45 dakika o reçeli orta dereceli ısıda kaynatmayin.

Toplam 2 beğeni

Tolga 4 yıl önce

Tarifte ocaktan kavanoza koyalım deniyor, püf noktasında soğumadan kavanoza koyulmamalıdır deniyor. Burada çelişki yok mu?

Toplam 44 beğeni

Susu 3 yıl önce

Bence belirsiz bilgi verilmiş burada.

Toplam 1 Beğeni

Gökhan 3 yıl önce

Kapağını sıcak iken kapatmayın anlamında

Toplam 2 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun