Çilekli tatlılar nelerdir? Çilekle hangi tarifler yapılır? En kolay çilekli tatlı tarifleri

Daha tezgahlarda yüzünü göstermeye başlamasıyla içimizi büyük bir mutlulukla kaplayan çilek, özellikle çocukların en sevdiği meyvelerden biri. Kokusuyla buram buram mutfağı saracak yedikçe yediren çilekle birbirinden enfes tatlılar hazırlayabilirsiniz. Peki çilekli tatlılar nelerdir? Çilekle hangi tarifler yapılır?

İlkbahar ve yaz başında tezgahlarda yerini alan çilek, lezzetinin yanı sıra pek çok sağlık yararları sunar. Mükemmel bir lif, C vitamini ve antioksidan kaynağı olan çileğin yaklaşık 25 çeşidi bulunmaktadır. Ülkemizde en çok yetiştirilen ve tüketilen çilek çeşitlerinin başında Douglas ve Chandler geliyor. Büyük küçük herkesin severek yediği meyvelerin başında gelen çilek, aynı zamanda yazın en güzel habercilerinden. Çilek, bazen ocakta kaynayan bir tencere reçel, bazen çikolata sosuna veya pudra şekerine batırarak yediğimiz eşsiz bir meyve ya da birbirinden lezzetli tatlıların olmazsa olmazı olarak çıkar karşımıza. Saksıda bile yetişen, kokusu ile büyüleyen, rengi ile göz kamaştıran çileğin sağlık açısından faydaları da oldukça fazla. İşte, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak birbirinden güzel çilekli tarifler:

Evde yapılabilecek en kolay tatlı tarifleri neler? Aniden gelen misafirler için pratik tatlılarİLİŞKİLİ HABEREvde yapılabilecek en kolay tatlı tarifleri neler? Aniden gelen misafirler için pratik tatlılar

ÇİLEKLE YAPILAN EN KOLAY TATLILAR

  • ÇİLEKLİ MAGNOLİA

Son yıllarda adını şıkça duyduğumuz, bir kez tadına bakanların sık sık yemek istediği magnolia Türk mutfaklarında da yerini almaya başladı. Klasik tatların dışında yapımı oldukça basit olan magnolianın çilekli olan tarifini denemeye ne dersiniz? Çok seveceğiniz çilekli magnolia tarifi için yazımıza göz atmalısınız.

Çilekli magnolia nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERÇilekli magnolia nasıl yapılır?

  • ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ:

Yumuşacık pandispanya hamuru, pastacı kreması ve çilekle hazırlanan bu pasta, özel günlerde kendi pastasını hazırlamak isteyenler için sunuluyor.

MALZEMELER

3 yumurta
125 g pudra şekeri
125 g elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pastacı kreması için;

2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta (Tepeleme)
1 çorba kaşığı un (Tepeleme)
2 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin
100 ml krema
1 paket vanilya
100 g beyaz çikolata

Arası ve üzeri için;

Bütün çilek ve hazır krokan parçaları

YAPILIŞI

Pandispanya için; yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.

Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak köpüğü söndürmeden karıştırın. Orta boy bir kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayıp, hamuru kalıbın içine dökün.

Fırının alt rafına ısıya dayanıklı, içi su dolu bir kap koyun. Kelepçeli kalıbı da orta rafa yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.



Pastacı kreması için; tereyağı ve krema dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

İndirmeye birkaç dakika kala tereyağını, kremayı ve beyaz çikolatayı ekleyin. İyice karıştırıp pütürsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Arada bir çırpıp pütürleşmesini önleyerek soğutun.

Pişen pandispanyayı enine ikiye kesin, arasına önce pastacı kremasını yayın, hemen üzerine doğranmış çilekleri ve krokan parçalarını serpin.

Üzerine ikinci pandispanya katı yerleştirin. Kremadan yayın. Yapraklarıyla birlikte bütün çilekleri de yerleştirip soğutun ve dilimleyin.

Özel gün ve kutlamalarda çilekli pastayı, yanına çok yakışan muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz.

Pişmeden yapılan tatlı tarifleri! Kısa sürede hazırlanan fırınsız ve ocaksız yapılan tatlılarİLİŞKİLİ HABERPişmeden yapılan tatlı tarifleri! Kısa sürede hazırlanan fırınsız ve ocaksız yapılan tatlılar

  • ÇİLEK REÇELİ:

Reçel kahvaltıların vazgeçilmez tatlısıdır. Özellikle güzel ve kıvamında yapılan reçeller hem görüntü hem de lezzet açısından tatmin edici olur. Peki böyle güzel reçeller nasıl yapılır? Uygulayacağınız bazı püf noktaları ile sizde birbirinden güzel reçeller yapabilirsiniz.

Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli yapmanın püf noktaları

  • ÇİLEKLİ TURTA TARİFİ:

Üstü açık hamur işi olarak sunulan turta, çay saatlerinde sunulur. Üst kısmında ise genellikle frambuaz, vişne, çilek gibi mevsim meyveleri kullanılır. Aynı zamanda jelatin ile bir jöle de hazırlanabilir. Peki, nefis mi nefis çilekli turta nasıl yapılır?

MALZEMELER

Milföy hamuru
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
File badem
10 adet dilimlenmiş çilek

YAPILIŞI

Öncelikle milföy hamurlarını tek parça haline getirin ve içerisine toz şeker ekleyin.

Mutfak tezgahını unlayın ve milföy hamurunu merdane ile açın.

Hamur uygun bir boyuta geldiğinde iki büyük yağlı kağıt arasına serin.

Merdane ile yağlı kağıdın üzerinden hamuru inceltmeye devam edin.



Üstteki yağlı kağıdı kaldırın ve hamurun üzerine yumurta beyazı sürün.

Hamurun üzerine az miktarda krema sürün ve kaşığın arkasıyla hamurun içerisine yayın.

Dilimlenmiş çilekleri kremanın üzerine dizin. Hamurun kenar kısımlarında boşluk bırakın.

Hamurun kenarlarını içe doğru katlayın. Çileklerin üzerine file bademlerden serpin.

Bir tutam toz şekeri hamurun üzerine serpiştirin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün.

Hazırladığınız çilekli turtayı, fırında 220 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0