Evde yapılabilecek en kolay tatlı tarifleri neler? Aniden gelen misafirler için pratik tatlılar

Evde kaldığımız günlerde şöyle enfes, süslü ve adeta göz kamaştıran müthiş bir tatlı hazırlamak isteyen kadınlara müjdeli bir haberimiz var. Tüm pratik tatlı tariflerini bir arada görebileceğiniz aynı zamanda kolayca hazırlanabilecek tarifleri sizler için listeledik. Hazırlaması yalnızca 10 dakika olan göz kamaştıran pratik tatlılar vakti olmayan kadınların vazgeçilmezi olacak!

Tatlı denilince akan sular durur, adeta saati olmayan bir keyif... Canınız tatlı çektiğinde ya da aniden gelen misafirlerinize enfes bir tatlı hazırlamak için saatlerinizi harcamanıza gerek yok. Kullanacağınız bir kaç malzeme ile birbirinden şık sunumlu lezzetler yapabilirsiniz. Çay veya kahve saatlerinize eşlik edecek birbirinden nefis ve pratik tatlıları sizlerin beğenisine sunuyoruz. Çok fazla zamanınızı almadan yapabileceğiniz farklı tatlı tarifleri için yazımızı inceleyebilirsiniz. Bu tatlılar arasında hem şerbetli hem çikolatalı hem de tatlılar arasında çok sevilen irmikli tarifler bulunuyor. Gelin birlikte irmikli muhallebiden birden fazla tarif haberimizin detaylarında...

  • İRMİKLİ MUHALLEBİ TARİFİ

İrmikli muhallebi

İrmikli muhallebi

Çayın aynında ya da yemeklerden sonra pratik bir tatlı ile muhabbeti koyulaştırmayı sevenler için çok kolay bir tarifimiz var. Tam kıvamı ile vazgeçilmez bir lezzete dönüşecek olan irmikli muhallebi, sütlü tatlıların en hafiflerinden biri olmasıyla da her yemekten sonra mutlaka pişirebileceğiniz türden. Peki irmikli muhallebi nasıl yapılır? 

TARİFİ İÇİN TIKLAYIN:

En kolay irmikli muhallebi tatlısı nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABEREn kolay irmikli muhallebi tatlısı nasıl yapılır?

  • SÜTLÜ LOKMA TATLISI

Sütlü lokma tatlısı

Sütlü lokma tatlısı

Lokma, yüzyıllardır Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası. Türkiye'nin en karlı sokak tatlıları arasında listenin ilk başında yer alan lokma, sıcak sıcak daha lezzetli olsa da soğuduğunda bayat olmaması için uzman şefler sütlü tarifini deniyor. Geleneksel olarak bilinen 'Lokma tatlısı' hem çıtırlığını hem de lezzetini kaybetmemesini istiyorsanız siz de sütlü tarifini deneyebilirsiniz.

TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ:

Sütlü lokma tatlısı nasıl yapılır? En güzel sütlü lokmaİLİŞKİLİ HABERSütlü lokma tatlısı nasıl yapılır? En güzel sütlü lokma

  • PELTE TATLISI TARİFİ

Pelte tatlısı tarifi

Pelte tatlısı tarifi

Üç malzemeyle yapabileceğiniz enfes bir tatlı tarifi olur mu demeyin. Sadece süt, nişasta ve şekerle hazırlayabileceğiniz tatlıyı üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Pelte tatlısı ismi verilen bu kolay tatlıyı çocuklarınız da çok beğenecek.

TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ:

Nefis  pelte tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABERNefis pelte tatlısı tarifi

  • HAVUÇ TATLISI TARİFİ

Havuç tatlısı

Havuç tatlısı

Havucun göze olan faydalarını bilmeyen yoktur. Sebze olan havuç sofralara sadece tuzlu olarak değil, tatlı olarak gelebilir. Özellikle havuç sevenlerin çok beğeneceği ve sık sık yapmak isteyeceği pratik havuç tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ:

Kolay ve lezzetli bisküvili havuç tatlısı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKolay ve lezzetli bisküvili havuç tatlısı nasıl yapılır?

  • SÜTLÜ ŞERBETLİ TATLI TARİFİ

Sütlü şerbetli tatlı

Sütlü şerbetli tatlı

Ağızda dağılan enfes tadıyla gönüllere taht kuracak olan sütlü şerbetli tatlı, pamuk gibi hafif olmasıyla da adeta kendine hayran bırakıyor. Şipşak hazırlayabileceğiniz tatlıların arasında yer alan sütlü şerbetli tatlı yumuşacık bir dokusu olmasıyla da vazgeçilmez bir hale dönüşüyor. 

TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ: 

Pratik sütlü şerbetli tatlı tarifiİLİŞKİLİ HABERPratik sütlü şerbetli tatlı tarifi

İRMİKLİ PERDE TATLISI TARİFİ

İrmikli perde tatlısı

İrmikli perde tatlısı

Baklava yufkasının çıtırına eklenen irmikle daha da çıtır çıtır olan aynı zamanda özel sosuyla lezzetine lezzet katılan irmikli perde tatlısı vazgeçilmeziniz olacak. Sofralarınızı görsel şölene çevirecek üstelik çok basit yapımıyla tatlı krizlerini bastıracak irmikli perde tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ:

En kolay irmikli perde tatlısı nasıl yapılır? Enfes perde tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay irmikli perde tatlısı nasıl yapılır? Enfes perde tatlısı tarifi

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 15

Xxxxx 2 yıl önce

Faydasız

Serconnn 3 yıl önce

Harikaymış

Toplam 3 beğeni

Sercon 3 yıl önce

Harika tatlı tarifleri zaten ben tatlıyı çok seviyorum bayılıyorum tatlıya ben tatlı yapmaya gidiyorum

Toplam 4 beğeni

jeran 3 yıl önce

5 dakikada yapilacak bir tatli yokmu

Toplam 6 beğeni

ipek 3 yıl önce

Bazıları güzel

Toplam 6 Beğeni

Banu 3 yıl önce

Bence kötü

Toplam 7 beğeni

Edanur 2 yıl önce

Kötü diyorsun ama o zaman neden yorum yapıyorsun kötü dediğine göre bu tatlılardan birini yapmış olman lazım o zaman yapmasaydin

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun