Nefis  pelte tatlısı tarifi

Evinizde olan malzemelerle tatlı krizlerini ortadan kaldırmak için nefis bir tarifle karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan pelte tatlısı sadece 3 malzemeyle yapılıyor. Çay saatlerinize eşlik edece gece geç saatte bile yapabileceğiniz pelte tatlısının tarifi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Üç malzemeyle yapabileceğiniz enfes bir tatlı tarifi olur mu demeyin. Sadece süt, nişasta ve şekerle hazırlayabileceğiniz tatlıyı üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyerek servis edebilirsiniz. Pelte tatlısı ismi verilen bu kolay tatlıyı çocuklarınız da çok beğenecek.

PELTE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

500 mililitre süt
1 su bardağı toz şeker
1 buçuk tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı ceviz içi

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisinde sütü ve şekeri koyup güzelce bir karıştırın. Ardından nişastayı da ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.

Hafif yoğun kıvama gelince ocaktan alın.

Soğuduktan sonra üstlerini cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Poşette pratik poğaça nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Poşette pratik poğaça nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Esin 4 yıl önce

Nişastanın ne nişastası olduğu fark eder mi Bende mısır var

Toplam 4 beğeni

mertcan 3 yıl önce

bu gün yaptım mısır nişastasıyla

Toplam 1 Beğeni