5 dakikada lavaştan kolay gözleme tarifi! En kolay gözleme nasıl yapılır?

Aniden gelen açlık krizlerine pratik ve muhteşem bir sofra hazırlamak isteyenlere müjde! 5 dakikada kolayca yapabileceğiniz enfes lavaştan gözleme tarifini sizler için hazırladık. Peki en kolay gözleme nasıl yapılır?

Sabah kahvaltı veya akşam 5 çayına pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarifler arıyorsanız lavaş ile yapılan bazı tariflere bakabilirsiniz. Yapımı oldukça pratik olan lavaştan gözleme de bu tarifler arasında yer alıyor. İsteğe göre içerisine ekleyeceğiniz malzemelerle sofralarınıza lezzet katacak olan kolay gözlemenin yapımı sadece 5 dakikanızı alacak. Gözleme, ince olarak açılmış yufkanın çeşitli içlerle doldurulduktan sonra sac üzerinde odun ateşinde pişirilmesiyle hazırlanan bir çeşit aperatif Türk böreğidir. Anadolu'da sık sık pişirilen gözlemeler soğuk bir ayran eşliğinde ya da mis gibi çayla beraber muhteşem gidiyor.

Kanal 7 ekranlarının sevilen programı Nermin’in Enfes Mutfağı’nda pratik tarifler, lezzetli yemekler, şık sunumlar yer alıyor. Program yemek yapmayı keyfe dönüştürürken, Nermin Öztürk pratik ve lezzetli yemeklerin sırlarını veriyor.  Nermin Gül bu kez şipşak yapabileceğiniz muhteşem gözleme tarifinin sırrını verdi. 

Kolay serpme börek nasıl yapılır? Serpme böreğin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKolay serpme börek nasıl yapılır? Serpme böreğin püf noktaları

Her ne kadar sacda yağda kızartılan ve içerisine nevaleler konularak lezzeti çayla katmerlenen bir hamur işi olarak tanısak da, 15.yy’dan beri saray mutfaklarında ve İstanbul-Anadolu mutfaklarında açılan ufak yufkalara kıyma, mantar, ıspanak, peynir, közlenmiş patlıcan, ot kavurmaları, patates, rezene, yumurta, turşu kavurması (favorimiz) konularak kapatılan ve saçta arkalı önlü pişen hamur işlerinin başını çeken en popüler yiyeceklerden biridir. Gelin birlikte lavaştan 5 dakikada gözleme hazırlayalım:

En kolay sebzeli börek nasıl yapılır? Adım adım sebzeli börek tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay sebzeli börek nasıl yapılır? Adım adım sebzeli börek tarifi

patatesli gözleme

patatesli gözleme

LAVAŞTAN GÖZLEME TARİFİ:

MALZEMELER

5 adet lavaş
1 kase beyaz peynir
1/3 demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı

lavaştan gözleme tarifi

lavaştan gözleme tarifi

YAPILIŞI

Bir kasenin içerisinde peyniri güzelce ezin ve ardından doğranmış taze soğanları ilave ederek baharatlarla beraber karıştırın. 

Daha sonra ayrı bir kasenin içerisinde sosu hazırlayın. Yumurta, yağ ve sütü çırpın.

Bir tezgaha lavaşı alın her yerine sostan gezdirin. Lavaşın size yakın kısmına peynirli harçtan serin ve ortasına kadar yayın.

Lavaş ekmeğinin diğer tarafını peynirli harcın üzerine kapatın. Diğer lavaşları da bu şekilde hazırlayın.

Yanmaz ve yapışmaz tavayı ısıtın. Hazırlana gözlemeleri alt üst pişirin.

Kızarınca tabağa alıp üzerine tereyağı sürüp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0