Ağızda dağılan damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır? Alaçatı Kurabiyesi tarifi

En güzel kahve zamanınızda yanında muhteşem bir kurabiye tüketmek ister misiniz? Kavanozda uzun süre saklayabileceğiniz yapımı da oldukça pratik damla sakızlı kurabiye ağızda dağılan kıvamıyla vazgeçilmeziniz olacak. Peki evde damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır?

Damla sakızı kullanıldığı tarife her zaman farklı bir tat verir. Bu tat hem çocukların hem de yetişkinlerin severek yediği bir lezzettir. Dışarıda damla sakızı ile yapılmış birçok kurabiye satılıyor. Türkiye’yi Ege kıyılarından gezmeye başlarsanız, bir uçtan diğer uca, aşağı yukarı her yerin ‘meşhur’ damla sakızlı kurabiyesi olduğunu görebilirsiniz. Yunanistan’a mahsusmuş gibi bilinen sakız ağacı, aslında Türkiye’ye hiç de yabancı değildir. Sakız adası ile karşı karşıya dururken, çok da farklı coğrafyalar ve bitki örtüleri düşünülemez. Türkiye’de sakız ağacı yoğunluğunun Yunanistan’a oranla çok az olmasının sebebi, zaman içerisinden zeytin daha bereketli ve faydalı bulunup sakız ağaçlarının kesilmiş olmasıdır. 

  • Sizler kendi ellerinizle damla sakızlı kurabiyenizi sadece 15 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz. İster kahve ister süt ile keyif yapabileceğiniz damla sakızlı kurabiye püf noktalarına dikkat edilerek pişirilmelidir. 

Ağızda dağılan tuzlu kurabiye tarifi İLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan tuzlu kurabiye tarifi

DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket damla sakızlı vanilya
Yarım su bardağı pudra şekeri
200 gram nişasta
1 su bardağından 2 parmak eksik un

damla sakızlı kurabiye tarifi

damla sakızlı kurabiye tarifi

En kolay küllü kurabiye nasıl yapılır? Ağızda dağılan küllü kurabiye tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay küllü kurabiye nasıl yapılır? Ağızda dağılan küllü kurabiye tarifi

YAPILIŞI

Un ve nişasta dışında tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Sonrasında un ve nişastayı ilave ederek homojen kıvama getirin.

Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

180 derecede 15 dakika kadar pişirip üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0