En kolay incirli kurabiye nasıl yapılır? İncirli kurabiyenin püf noktaları

Vücuda olan sağlığı ile bilinen incir meyvesi bin bir çeşit tarifi ile sofraları şenlendiriyor. Tadı oldukça güzel olan incir meyvesi çiğ bir şekilde tüketilmesi dışında kurabiye olarak da sıklıkla tercih ediliyor. Peki sizde evde pratik bir şekilde incirli kurabiye yapmaya ne dersiniz?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İçerisinde yüksek oranda lif bulundurduğu için birçok sindirim sorununun da üstesinden gelen incir, sadece daldan toplandığı gibi tüketilmez. Kur'an-ı Kerim'de de geçen incir yüzyıllar boyunca hekimler tarafından tedavi amaçlı kullanılmıştır. Günümüzde Ağustos sonu Eylül başı gibi toplanan incirle muhteşem bir kurabiye yapabilirsiniz. Çayın yanında enfes bir şekilde yiyebileceğiniz incirli kurabiyenin tarifi bugünkü yazımızda.

İncirleri bekletmeden yapabileceğiniz 3 kolay tarif! Taze incirden hangi tatlılar yapılır?İLİŞKİLİ HABERİncirleri bekletmeden yapabileceğiniz 3 kolay tarif! Taze incirden hangi tatlılar yapılır?

Evde incir reçeli nasıl yapılır? İncir reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREvde incir reçeli nasıl yapılır? İncir reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir?

İNCİRLİ KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
3-4 adet ince doğranmış kuru incir
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı nişasta
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Büyük bir kasede margarin, pudra şekeri, yumurta, Hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırın.

İçine nişastayı ekleyerek yoğurun. Hamuru toplayana kadar un ekleyerek yoğurun.

Daha sonra içine incirleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.

İncir nasıl kurutulur? Evde incir kurutma yöntemi! İncir saklama koşulları...İLİŞKİLİ HABERİncir nasıl kurutulur? Evde incir kurutma yöntemi! İncir saklama koşulları...

Hazırladığımız kurabiye hamuruna elinizle şekil verin. İsteğe göre arasına incir reçelinden koyabilirsiniz.

Hazırladığınız kurabiyeleri 180 derecede hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Ilık hale geldiğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0