Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır? Az malzeme ile hanım göbeği tatlısı

Adını duyanların çok şaşırdığı tadı muhteşem bir tatlının tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Sadece hamur ile yapıldığı için en sevilen tatlılardan biri olarak görülen hanım göbeği tatlısını yapmak aslında çok basit. Severek tüketeceğiniz hanım göbeği tatlısının tarifi bugünkü yazımızda.

Hanım göbeği tatlısı, Türk mutfağının yıllardır vazgeçilmezi olan, asla yağ çekmeyen hafif bir tatlıdır. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık hanım göbeği tatlısı, biraz zahmetli olsa da çok sık pişirilen tatlılar arasında. Şerbetli tatlıların başında gelen Hanım göbeği tatlısı geçmişten bu yana severek tüketilmektedir. Hamuru pişirilerek yapılan tatlılardan biri olan bu tatlı, 18.yüzyılda Ramazan ayı, bayram, ve diğer özel günlerde sıkça yapılıp tüketilmiştir. İstanbul tatlıcıları yıllarca bu tatlıyı müşterilerine sıcak sıcak sunmuştur. Bu tatlı ismini hanım göbeğine bezemesinden almıştır. Çok eski yıllarda fırında pişirilerek yapılan bu tatlı şimdilerde kızartılarak yapılıyor. İlk bakışta aşırı yağlı ve şerbetli olduğu düşünülen hanım göbeği sandığınız gibi değil. Peki evde hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır?

Churros nedir, Churros nasıl yapılır? En kolay Churros tarifiİLİŞKİLİ HABERChurros nedir, Churros nasıl yapılır? En kolay Churros tarifi

HANIM GÖBEĞİ TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
25-30 adet fındık

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

En kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları

YAPILIŞI

Malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeleri yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin.

Her bezenin ortasına fındık koyabilirsiniz.

200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Tencerede şerbeti hazırlayıp soğutuyoruz.

Şerbeti soğuk , pişirdiğimiz bezeler sıcakken şerbeti döküyoruz.

Biraz dinlenince servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0