En kolay testi kebabı nasıl yapılır? Tam kıvamında testi kebabının püf noktaları

Kapadokya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan testi kebabı son günlerde en çok aratılan tarifler arasında. Özellikle Orta Anadolu ve Kapadokya'da hazırlanan testi kebabı için hazırsanız tarifimizi inceleyebilirsiniz. Damaklarda iz bırakan arpacık soğanlı meşhur testi kebabının pratik tarifi bugünkü yazımızda.

Testi kebabı, asıl yöresi Yozgat olsa da Kapadokya ve Orta Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak Yozgat’lılar bu yemeği Türk Patent Enstitüsü’nden tescillemişler. Testinin ana maddesi topraktır. Doğanın ürünü olması ve testinin özelliği nedeniyle içinde pişen yemekler hem çok lezzetli olur hem et lokum gibi tat verir. Adıl özelliği resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır.  Tadı muhteşem olan testi kebabının nasıl yapıldığını merak edenler için tarifini mercek altına aldık. 

  • Gerçek testi kebabı tarifi en önemli malzeme bol miktarda kullanılması gereken arpacık soğandır. Zira testi kebabı arpacık soğan aroması ile pişerek aromalaşır.
  • Testinin içine konularak yapılan testi kebabı biraz zaman alan meşakatli bir et yemeğidir ancak tadına doyulmaz nefis et yemekleri arasında yer alır.

TESTİ KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram orta yağlı dana kuşbaşı eti
2 adet orta boy soğan
1 baş sarımsak
4-5 sivri biber
3-4 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber

Kapak için;

1 avuç un
Su
Ve ağzını aldığı toprak testi

testi kebabı

testi kebabı

En kolay islim kebabı nasıl yapılır? Tam kıvamında kürdan kebabı tarifinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay islim kebabı nasıl yapılır? Tam kıvamında kürdan kebabı tarifinin püf noktaları

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri orta büyüklükte güzelce doğrayın.

Bir tencerede baharatlar ve salçayla hafif pişirin.

Daha sonra yıkanmış toprak testiye doldurun.

kebap

kebap

En kolay kağıt kebabı nasıl yapılır? Kağıt kebabının püf noktaları ve detaylarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kağıt kebabı nasıl yapılır? Kağıt kebabının püf noktaları ve detayları

Ayrı bir kabın içerisinde un ve suyla sert bir hamur yapın.

Testinin ağzını sıkıca kapatın.

Serçe parmakla delik açıp, fırında yüksek ayarda pişirin.

Servis sırasında testi üst kısmından kırılarak sıcak sıcak tabağa koyabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kuzukulağının faydaları nelerdir? Kuzukulağı nasıl tüketilir? Kuzukulağı suyu ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Kuzukulağının faydaları nelerdir? Kuzukulağı nasıl tüketilir? Kuzukulağı suyu ne işe yarar?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0