En kolay kağıt kebabı nasıl yapılır? Kağıt kebabının püf noktaları ve detayları

Kağıt kebabı sebzelerle bütünleşen kuşbaşı etin önce ocakta sonra fırında pişirilmesi ile yapılır. Fırına konduğunda yağlı kağıda sarılır. Kağıt kebabı adının hakkını veren bir lezzettir. Kağıt kebabı yaparken porsiyonları önceden ayarlayabilir ve rahatlıkla kişi sayısına göre yemeğinizi ayarlayabilirsiniz. İşte et yemekleri tarifleri arasında pratikliği ile bilinen kağıt kebabı tarifi..

Malatya’nın meşhur yemekleri arasında bulunan kağıt kebabı, ‘Malatya Kağıt Kebabı’ olarak tescillendi. Konuyla ilgili Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ”İlimizin ticari hayatının canlılığı için, coğrafi işaret tescilini önemsiyoruz” şeklinde konuştu. Vatandaşlar haber sonrası Malatya Kağıt kebabı tarifini de merak etmeye başladı. Peki Malatya Kağıt kebabı nasıl yapılır? Malatya Kağıt kebabı malzemeleri neler? İşte çok beğenilen Malatya Kağıt kebabı tarifi...

  • Malzemeleri hazırlarken, tüm sebzeleri önceden doğrayıp hazır ederseniz, çok daha hızlı bir şekilde yemeğinizi hazırlamış olursunuz.
     
  • Et yemekleri hem besleyici hem de doyurucudur. Ana yemek olarak vazgeçilmez seçeneklerin başında gelen et yemeklerinden hem kolay hem de birçok farklı damak tadına hitap eden kağıt kebabı uygun bir tercih olacaktır.

En kolay meftune nasıl yapıır?  Diyarbakır Meftune yemeğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay meftune nasıl yapıır? Diyarbakır Meftune yemeğinin püf noktaları

KAĞIT KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
200 gram kemiksiz kuzu eti
1 adet yağlı kağıt
Yeteri kadar tuz karabiber kekik
4 adet mantar
Yarım kahve fincanı konserve bezelye

Gerçek Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebabın ev yapımı tarifiİLİŞKİLİ HABERGerçek Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebabın ev yapımı tarifi

YAPILIŞI

İlk olarak bir tava içinde kuş başı doğranmış eti kendi yağında soteleyin.

Daha sonra soğan, mantar ve biber ilave ederek sotelemeye devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve kekik de ekleyin. Bezelye koyup ateşten alın.

İyice yağlanmış olan kağıdı ikiye katlayın. Bu malzemeyi içine koyup iki ucunu yukarı doğru yapıştırıp katlayın.

Yan uçlardan kıvırdıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak şekilde servise sunun.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0