Şükran Kaymak'tan enfes aside tatlısı nasıl yapılır? Kayser usulü aside tatlısı

Sosyal medyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan Şükran Kaymak'ın yaptığı yemek ve tatlı tarifleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu kez de aside tatlısı meşhur oldu. Aside tatlısını merak edenler için en pratik tarifini sizlerle buluşturuyoruz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ürettiği yemek ve tatlı tarifi içerikleri ile sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça sevilen isimler arasında hızla yükselen ve başa gelen Kaymak, Youtube platformunun yanı sıra İnstagram platformunda da geniş hayran kitlelerine ulaşmaya devam ediyor. Yemek tarifi denince akla ilk gelen isimlerden birisi olmayı başaran Şükran kaymak bu kez  Aside tatlısını denedi. Kayseri yöresine ait olan enfes bir tatlı olan Aside, içerisinde pekmez, un ve tereyağı bulunuyor. Hem sağlıklı hem de meşhur olan aside tatlısı İç Anadolu mutfağının geleneksel tatlılarından biridir. Kıvamını tutturmak adeta bir profesyonellik isteyen aside tatlısını sizlerde denemek isterseniz hazırladığımız tarife mutlaka göz atın.

Türkiye’nin her yöresinde ve özellikle İç Anadolu’da farklı isimler ile bilinmektedir. Hasıda, pekmezli tatlı, pekmezli bulamaç gibi isimler de verilen bu tatlıyı denemek isterseniz içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

pratik aside tatlısı

pratik aside tatlısı

ASİDE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

2 çay bardağı pekmez
2,5 su bardağı su
1 su bardağı un

Süslemek için;

Ceviz

Üzerine;

Tavada eritilmiş tereyağı

aside tatlısı

aside tatlısı

YAPILIŞI

Öncelikle tencereye suyu, unu ve pekmezi alıp topak topak kalmayacak şekilde çırpın.

Daha sonra ocağın altını açıp, karıştırmaya devam edin.

Kaynamaya yakın 1 çay bardağı pekmezi de katarak karıştırın.

En sonra tabağa alıp, üzerine  tereyağı ve ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0