Sömestr tatili anne ve babaları şişmanlatıyor!

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, ebeveynlerin yarı yıl tatili boyunca kilo alma riskine karşılık bazı tavsiyeler verdi.

Sömestr tatilinde geç yapılan kahvaltılar, düzensiz beslenme ve sağlıksız besinler tüketme gereksiz yere kilo alımını arttırıyor. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger ise bu konu hakkında bazı tavsiyeler verdi.

TATİLDE DÜZENLİ BESLENEREK KİLO ALIMINI ENGELLEYİN

Sık sık beslenme, bir sonraki öğününüzde iştahınızı azaltacağından dolayı metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlar. Böylelikle kilo kontrolünüzde sağlanmış oluyor. Sabah uyandıktan sonra 30 dakika içinde kahvaltı yapın, öğle yemeğinizi es geçmeyin ve geciktirmeden akşam yemeğinizi yiyin. Tabii aralarda 2-4 ara öğün tüketmeyi de unutmayın.

YÜKSEK KALORİLİ BESİNLERİ TADIMLIK YİYİN

Tatil diyince aklınıza ilk gelen sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan bal kaymak ise bunları tadımlık yiyebilirsiniz. Fazladan alınan doymuş yağ ve şekerin, obezite ve kalp hastalıkları riskini arttırdığını unutmayın!

VÜCUDUNUZ DA TATİLE GİRSİN

Günlük alışkanlıkların dışına çıkıldığında saatlerin ve günlük aktivitelerin değişmesiyle birlikte yeteri kadar su tüketilemiyor. Tatilde vücudunuzu dinlendirmek için uyanınca, aralarda ve yatarken su içmeyi unutmayın! Yeterli miktarda su tükettiğinizde fazla kilolarınızdan daha kolay kurtulacaksınız.

BİR YORUM YAPIN 0