Kandiller çocuklara nasıl anlatılır? Okul öncesi çocuklara dini günler nasıl anlatılır?

Mübarek üç ayların içinde olduğumuz bu faziletli günlerde idrak edeceğimiz Regaib Kandil'ini layıkıyla karşılamak oldukça önemlidir. Yetişkinler olarak bu özel günün anlamını doğru kavramak ve benimsemek ibadetleri yerine getirilmesi açısından büyük önem taşırken kandiller gibi mübarek günlerin çocuklara doğru bir şekilde anlatılması da anne babaların vazifelerinden biridir.

Müslümanlar için en önemli gecelerden biri olan Regaib Kandili bu yıl 11 Ocak'da idrak edilecek. İslamiyet'te önemli gün ve olaylara işaret eden kandil günleri milyonlarca Müslüman için nafile ibadet ve bolca sevap demektir. Ergin kimlerin farkındalık doğrultusunda eda ettiği mübarek geceler çocuklar tarafından anlaşılmayabilir. Özellikle okul öncesi çocuklara temel dini bilgiler verilmeli ve mübarek gecelerin önemi anlatılmalıdır. 

Kandiller çocuklara nasıl anlatılır

Kandiller çocuklara nasıl anlatılır

Bu durum çocuklarınızın İslamiyet'i ve Peygamberler döneminde gerçekleşen olayları daha iyi anlamasını sağlayacaktır. Öte yandan sizin bu tutumunuzla, çocuklarınızdaki merak etme duygusunu perçinlenecek daha çok araştırmaya yönelecektir. Regaib Kandil'inin yaklaşmasıyla beraber Müslüman ebeveynler, "Kandiller çocuklara nasıl anlatılır?" sorusunu araştırıyor. Peki Müslümanlar için mübarek günler olarak bilinen kandiller, çocuklara nasıl anlatılmalıdır? İşte sizin için derlediğimiz cevaplar...

Dini günler çocuklara nasıl anlatılır

Dini günler çocuklara nasıl anlatılır

KANDİLLER ÇOCUKLARA NASIL ANLATILIR? OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARA DİNİ GÜNLER NASIL ANLATILIR?

Çocuklarınızın İslamiyet'i güzel ve sağlam yaşamasını istiyorsanız, onların yaşına ve kapasitesine göre İslamiyet'i, -başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere- doğru kaynaklardan anlatmalısınız. Her yıl milyonlarca Müslümanı ilgilendiren dini günlerin de (bayramlar, kandiller) önemini bilmeleri, çocuklarınızın İslami bilgilerine temel olacaktır. Çocuğunuza dini günleri nasıl anlatacağınızı bilmiyorsanız onlar için ilk olarak eğlenceli ve bilgilendirici etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Çocukken yapılan eylemler ve söylenen sözler hafızada daha iyi kalacağı gibi ileriki yaşlar için karakter, davranış ve inancın temel taşlarını oluşturur.

Dini günler ve çocuklar

Dini günler ve çocuklar

Kandilde çocuklarla neler yapılabilir? Çocuklarla kandil etkinlikleriİLİŞKİLİ HABERKandilde çocuklarla neler yapılabilir? Çocuklarla kandil etkinlikleri

Ayrıca çocuklarınıza İslamiyet'i anlatırken onlar üzerinde baskı kurmamanız oldukça önemlidir. Sizin sabırlı ve sakin tavrınız, çocuklarınızın İslam dinini sevmesini sağlayacaktır.

BİR YORUM YAPIN 0