Düğünden önce stres atın!

Samantha Clayton, çiftlerin düğün telaşının azalmasını sağlayacak birkaç altın kuralını sıraladı.

Yaz aylarının gelmesiyle düğün sezonu da açılırken, stres altında kalan gelin ve damat adayları için zaman gittikçe azalıyor. Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton ise bu özel günlerde gelin ve damat adaylarının üzerindeki baskının azalması için şu tavsiyeleri veriyor:

Pozitif motivasyon

Üzerinizdeki stres ve gerginliği azaltmak için yapmanız gereken öncelikli şeylerden biri de hayata pozitif bakmaktır. Sakin kalmanızı ve vücudunuzu şekillendirmeye yönelik  çabalamanız sizi olumlu etkileyecektir.

Kararlı olun

Fitness'dan en iyi sonuçları kararlılık ile albilirsiniz. Eğer birkaç güne sıkı bir şekilde yoğunlaşıp diğer günler kendinizi rahat bırakırsanız, antrenmanınıza adapte olamazsınız. Böyle yapmaktansa haftanın 4-5 günü 30-60 dakika kadar egzersiz uygulayın ve antrenmanın yoğunluk derecesini bir sonraki egzersize hazır ve iyi hissedeceğiniz şekilde planlayın.

Ağırlık kaldırın

Güç antrenmanı, kalori azaltmak ve kasları düzenlemek için harika bir yöntemdir. Haftada 3 kez ağırlık kaldırmaya ya da vücut ağırlığı ile dayanıklılık egzersizleri yapmaya çalışın. Fazla vaktiniz yoksa, çömelme gibi kalça kaslarını harekete geçiren egzersizleri yapın.

Uykunuza vakit ayırın

Vücudunuzun yeterince dinlenmesi için uykunuzu almak şarttır. Siz istirahat ederken, vücudunuz gerekli düzenlemeleri yapar. Eğer egzersiz rutininizi artırıyor ve bunun sonucunu almak istiyorsanız, gerektiği kadar dinlenmeli ve vücudunuzun toparlanmasını sağlamalısınız.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0