Okul seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler

TEOG, YGS - LYS'nin ardından iyi bir okul seçmek isteyen ebeveynler çocukları için harekete geçti.

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Vizyon Koleji Kurucu Genel Müdürü Abdülkadir Özbek, okul seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yasemin.com İçerik ve Yayın Yönetmeni İlkay Yaprak'ın sunduğu Yaşam Atölyesi'nde anlattı.

- Hocam, iyi bir okul seçiminin temel kriterleri nelerdir?

Okul kurucusunun donanımı

Okul seçiminde ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenlerden biri okulun kurucularının niteliğidir ve ne kadar donanımlı olduğudur. Kurucunun eğitiminin hangi alandan aldığı iyi bir şekilde araştırılmalı.

Öğretmen niteliği

Öğretmen niteliğiyle ilgili sorgulanması gereken şey; öğretmen seçim kriterlerini incelemek olacaktır. Bir okula öğretmen nasıl alınıyor, hangi aşamalardan geçip de alınıyor veya öğretmenlerin tecrübeleri neler? bunlara dair araştırmalar yapılmalı.

Mesela yeni mezun olan bir öğretmen stajlarını verimli bir şekilde geçirmediyse sınıfı yönetmekte güçlük çekebiliyor. Bu nedenle öğretmen tecrübesine ve kalitesine bakılmalı.

Okulun alt yapısı

İyi bir eğitim için iyi bir eğitim olanağının bulunması gerekiyor. Çocukların sabahtan akşama kadar vakit geçirdiği alanda ders, spor veya sanatsal çalışmalarını yapabileceği yer alanları bulunmalı. Teknolojiyi kullanarak çocuğun becerilerini geliştiren ürünler olmalı. 

Okulun ve öğretmenin bu sistemi uygulamasının artıları var. Bununla beraber iş sadece okulla da bitmiyor. En büyük sorumluluk aileye düşüyor. Okulun sistemi, öğretmenin niteliği, öğrenci ve çocuk ilişkisi çok önemli. Birisi eksik olsa dahi çocuktan iyi bir verim alınabiliyor.

Bir çocuğun eğitimi yaklaşık ne kadara mal oluyor?

İLİŞKİLİ HABER

Bir çocuğun eğitimi yaklaşık ne kadara mal oluyor?
Çocuğunuzun başarılı olması için...

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğunuzun başarılı olması için...

BİR YORUM YAPIN 0