Anne-baba ilişkisinin çocuğa etkisi

Eşlerin birbirleriyle olumlu ya da olumsuz ilişkileri çocukların psikolojisini nasıl etkiler? Anne ve babasını kavga ederken gören çocuk kötü etkilenir mi? Öfkenin çocuğa yansıtılması ne gibi sonuçları doğurur?İşte cevabı...

ler arasında yaşanan bazı olaylar çoğu kez çocukların olumsuz etkileneceği düşünülerek saklanır. Yaşanan olumsuz durumları her şey yolundaymış gibi göstermeye çalışmak iyi niyetle bile olsa çocuğa zarar verir.

Eğer çocuk kendisinden bir şey saklandığını fark ederse daha da stresli bir hale girebilir. Kendisini değersiz olarak görebilir ve üzülmemesi için saklandığını hissederek kendini suçlayabilir. Doğru bir şekilde anlatılabiliyorsa, insana özgü hiçbir duyguyu çocuktan saklamaya gerek yoktur.

ÖFKENİN ÇOCUKLARA ETKİSİ

Anne ve babaların aralarında geçen anlaşmazlıklar şiddete dönerse, bu durum hem eşlerin birbirlerine olan bağlarını zayıflatır hem de çocuk için riskli ve sağlıksız bir durumdur.

Çocuk, duygularını anlatmanın olumsuz sonuçlara sebebiyet vereceği düşüncesiyle kendi duygularını bastırma, içine atma yoluna gidebilir. Hatta tam aksine, öfkeyi, şiddetle dışa vurmayı bir sorun çözme yöntemi sanarak şiddete meyilli bir birey olma yolunda ilerleyebilir.

Evliliğin bittiği nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evliliğin bittiği nasıl anlaşılır?
Çocuklu aileler otel seçiminde nelere dikkat etmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklu aileler otel seçiminde nelere dikkat etmeli?

BİR YORUM YAPIN 0