Dini ölçütlere göre eş seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Evlenecek kişilerde aranması gereken özellikler neler? Peygamber Efendimiz (SAV) eş seçiminde hangi özelliklere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor? İslamda evliliğin amacı nedir? İşte evlilikle ilgili merak edilen soruların cevapları...

İslam aleminde evliliğin temel amacı, iman dolu bir nesil yetiştirmek ve islam ümmetlerinin sayılarını arttırmaktır. Peygamber efendimiz (SAV)'de Müslüman kişilerin birbirleriyle neden evlenmeleri gerektiği konusunda, “Evlenin ve çoğalın! Çünkü ben (kıyâmet gününde) diğer ümmetlere karşı sizin (çokluğunuzla) iftihar edeceğim!” (108) buyurmaktadır. Peygamber efendimiz (SAV) gözü haramdan korumak, namuslu ve şerefli bir hayat yaşamak için evliliğin en iyi yol olduğunu belirterek, eş seçiminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bazı önemli tavsiyeler veriyor.

Ebû Hüreyre’den rivayet edilenlere, Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyuruyor: Kadın dört sebepten biri için alınır: Malı, soyu, güzelliği ve dindarlığı. Sen (diğerlerini geç), dindar olanı seç. (Aksi halde) sıkıntıya düşersin.” (Buhârî, Nikâh 15, Müslim, Radâ 53) 

Bu hadis-i şeriften de anlaşılabileceği gibi, evlenmeyi düşünen kişilerin, eş adaylarını seçerken öncelikle dindarlığı ve ahlak güzelliğini esas almalarına vurgu yapılmaktadır. Aksi takdirde mutsuz ve sağlıksız bir evlilik için adım atılabileceğine dikkat çekilmektedir.

İranlı kadınların güzellik sırları neler? İranlı kadınların saç ve cilt bakım önerileri

İLİŞKİLİ HABER

İranlı kadınların güzellik sırları neler? İranlı kadınların saç ve cilt bakım önerileri

BİR YORUM YAPIN 5

TOGG TAMİRCİ 1 yıl önce

Kurunun yanın da yaşı da yakmayalım. Bir duvarın dibine mesane kesesini boşaltan bir sarhoş görsen, bütün sarhoşlar böyle duvarın, çalılığın içine yaparlar dersin. Vâkıa idrarını dökenleri sayıya vursan ayıkların kahredici çoğunluğuna şahit olursun!

Toplam 1 beğeni

YUSUF K. 1 yıl önce

Ancak ne yazık ki günümüzde insanlar eş seçimi yaparken para, soy ve dış görünüşe(güzellik) göre seçim yapıyor. Bu da günümüzdeki evlenenlerin %99,9'unun eninde veya sonunda boşandığı gerçeğini ortaya çıkarıyor. İnsanlar eş seçiminde para, soy ve dış görünüşe değil de karşısındaki kişinin kişiliğine(ahlak) göre eş seçimi yapsa günümüzdeki berbat boşanma oranı oluşmazdı.

Toplam 2 beğeni

Mahmut Akar 5 yıl önce

Çokluk değil, nitelikli müslüman yetiştirmek hedef olmalıdır.

Toplam 7 beğeni

Burak 5 yıl önce

Kim kimin dinine bakıyor ki. Hacısı hocası hepsi görüşmeye gelen aday "Tamirciyim" dese görelim bakalım veriyorlar mı kızını? Geçin bu işleri. Paran varsa dindarsın yoksa kafirsin..

Toplam 18 beğeni

Mustafa 1 yıl önce

Adamsın :) Doğrusu bu şu anda

Toplam 0 Beğeni