Evlilik kararı nasıl verilmeli? Eş seçiminde aranacak özellikler

Mutlu ve huzurlu bir yuva için evlilik görüşmelerindeki adaylarda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki doğru eş nasıl seçilir? Eş adaylarında hangi özelliklere bakılmalı? Evlilik kararı nasıl verilmeli? İşte Dr. Zafer Akıncı'dan aydınlatan öneriler...

Karar vermek; önündeki seçeneklerden bir tanesini seçip, sonucu ne olursa olsun ona katlanmak demektir. Buna bağlı olarak da karar verilecek en zor konu evlilik olur. Evlilik için tercih edilen kişinin, eşine karşı olumlu ya da olumsuz verdiği tepkiler kişinin hayatını tamamıyla etkileyecektir.

Görücü usulü yöntemiyle evlenmek isteyen gençlerin karşısına sunulan eş adaylarında doğru bir karar verebilmek için kişinin duyguyu az hissediyor olması gerekir.

''Evlilik kader midir?'' haberini okumak için TIKLAYIN

Evlilik kararı

Evlilik kararı

KARAR VERİRKEN DUYGUSAL DAVRANMAYIN!

Beyin bölgesindeki alnın denk geldiği ön kısım, doğru kararlar verebilme merkezidir. Bilim dünyasının elde ettiği verilere göre eğer kan, duyguların olduğu merkeze giderse, oraya giden kan azaldığı için geçici süre bloke oluyor. Yani örnek vermek gerekirse; kişinin kusurlarını gördüğü halde belki düzelir olarak baktığı ya da duygularından dolayı görmezden geldiği durumdur. Sonuç olarak, duygu hissettiğin an seçim yapma imkanı bitmiş oluyor.

Seçim yapabilmek için duygu seviyesinin en az olması gerekir. Yoğun duygularla hareket eden kişinin yaptığı seçim bir nevi akışına bırakmak oluyor.

''İdeal evlilik yaşı kaçtır?'' öğrenmek için TIKLAYIN

Evlilik kararı

Evlilik kararı

EVLİLİK KARARI VERİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

1- Eş adayının mesleği öğrenilmeli.

2- Bir erkeği çözebilmenin en kolay yolu, annesiyle olan ilişkilerine bakmaktır. Aşırı yakın ya da uzaksa bu bir sorunun belirtisidir.

3- Gerekli gereksiz her şeyde yalan söyleme gereği duyuyorsa bu da bir sıkıntıdır.

Kolay tığ oyası yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Kolay tığ oyası yapımı
2019 yılının en rahat pardösü modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2019 yılının en rahat pardösü modelleri

BİR YORUM YAPIN 0