Ünlülerden evlilik ehliyeti yorumu! Kadına şiddete karşı Evlilik ehliyeti çözümü

Evlenmek isteyen tarafların öncesinde almalarının önerildiği Evlilik ehliyeti, Meclis Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu'nda ilgi görmüştü. Ünlü isimlerden ise Evlilik ehliyetine karşı yorumlar geldi. Bakın ünlüler ne diyor?

Sanat camiasının birbirinden tanınmış isimleri Evlilik ehliyetine dair fikirlerini Sabah Gazetesine açıkladı. İşte ünlü isimlerin Evlilik ehliyetine karşı bakış açıları...

SELEN GÖRGÜZEL

"BENCE insanların ruhsal durumlarına bakılmalı; evlenip evlenemeyeceğine hatta çocuk sahibi olup olamayacağına karar verilmeli. Çalışmayı destekliyor ve gelecek için ümit verici bir gelişme olarak görüyorum."

HAKAN BİLGİN

"ÇALIŞMAYI kesinlikle destekliyorum. Sadece evlenmek için değil, insanların anne-baba olmak için de bir sınavdan geçirilmesi gerektiği düşüncesindeyim. TBMM çok güzel bir şey yapıyor.

WİLLMA ELLES

"EVLİLİK ehliyeti, bence harika bir fikir. Ancak daha da gerekli olanı çocuk yetiştirme ehliyeti… Benim anneannem ve büyükbabam 40 sene, annemle babam 35 sene evli kaldılar. Uzun ve mutlu bir evlilik için bu rapor gerekli."

FULYA ZENGİNER

"BEN tek başına bu raporun kadına şiddeti çözebileceğine inanmıyorum. Önce kadına saygı duyma eğitimi verilmeli. Kadınerkek eşitliği, kültürümüzün bir parçası haline getirilmeli."

EVLİLİK EHLİYETİ FİKRİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Günümüzde ne yazık ki giderek artan aile içi şiddet vakaları ve kadın cinayetlerinde ne kadar korumaya yönelik tedbirler alınsa da kadın cinayetlerinin arkası kesilmiyor. Bu sorunun komple ortadan kalkması için çalışmalar yürüten Meclis Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu'nda öne sürdüğü "evlilik ehliyeti" fikri ile gündeme oturdu.

Meclis Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu tavsiyeleri bir bir toplayarak rapor haline getirerek komisyon üyelerinin evlilik öncesinde her iki taraftan da "psikolojik rapor, sabıka kaydı, şiddet eğilimi olmadığına dair belge" istenmesi fikri geldi. Mecliste onay toplayan bu fikir destek görünce komisyon raporunda "evlilik ehliyeti" kavramı yer aldı.

Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, evlenmek isteyen adayların kesinlikle öncesinde ön eğitim ve bilgilendirmeden geçmeleri gerektiğine dikkat çekerek, eğitim sonrası ehliyetle evlenmelerini vurguladı.

Milyoner'de duygusal anlar! Yarışmacı hüngür hüngür ağladı

İLİŞKİLİ HABER

Milyoner'de duygusal anlar! Yarışmacı hüngür hüngür ağladı
Turgay Tanülkü: Her Anneler Günü'nde eşimden özür dilerim

İLİŞKİLİ HABER

Turgay Tanülkü: Her Anneler Günü'nde eşimden özür dilerim
Bursa'da inanılmaz olay! 2 saatten fazla kullanılan maskeler incelendi

İLİŞKİLİ HABER

Bursa'da inanılmaz olay! 2 saatten fazla kullanılan maskeler incelendi

BİR YORUM YAPIN 1

EMRE 2 yıl önce

Ben bir vatandaş olarak bu fikri yıllardır söylüyorum. Siz daha yenimi düşünmeye başladınız?