Tatilde evde neler yapılabilir? Tatilde evde yapılabilecek etkinlikler listesi

Aile olarak ne kadar zamanı birlikte geçirebildiğinizi düşünün. İş, okul, yemek, çamaşırı bulaşığı derken bütün gün yüzüne hasret kaldığınız aile fertlerinizle oturup bir muhabbet bile edememişsiniz. Bu tatilde ailenizle vakit geçirmenin tam zamanı! İşte tatilde çocuklarla evde yapılabilecek etkinlikler listesi...

Ailecek vakit geçirmenin en güzel yanı desteklenen bağlardır. İş, okul ve günlük sorumlulukların aile bireyleri arasına koyduğu zorunlu mesafeler azaldı. Şimdi aile bağlarımızı kuvvetlendirecek vakte sahibiz. Bu tatilde ailemizle güzel anılar biriktirebilir, birbirimize yakınlaşabiliriz. Teknolojik aletlerden bir an olsun uzak kalıp, hep beraber vakit geçirmenin keyfine ve tadına varabiliriz. 

ailece etkinlik

ailece etkinlik

TATİLDE EVDE AİLECEK YAPILABİLECEKLER LİSTESİ

  • 1- AİLE ALBÜMÜ OLUŞTURUN

Teknolojinin ilerlemesiyle tüm anılar sanal dünya ya da telefonlarımıza hapsolmuş durumda. Bu konuda onların çıktılarını alıp hatıralarımızı yad ederken, geçmişe gidip, benliğimizi tekrar hatırlamak iyi gelecektir. Bilgisayar dosyalarının sizi çıkaramadığı zaman yolculuğuna, albüm hazırlarken çıkmaya hazır olun. Ailece bu fotoğrafların arasından en beğendiklerinizi seçip albüm haline getirin. Cep telefonları ve bilgisayarlarda bekleyen, sosyal medyada paylaşılmış fotoğraflar arasından en beğendiklerinizi seçerek başlayın...

ailece yemek yapıp yemek

ailece yemek yapıp yemek

  • 2- BİRLİKTE YEMEK YAPIN

Aileyi mutfağa toparlamak, yemekleri birlikte yapmak, iş bölümüyle herkese sorumluluk dağıtmak ve sofrayı birlikte kurmak, ailenin bir arada yapabileceği en güzel aktivitelerden biridir. Mutfakta kurulan ilişkinin heyecanı ve mutluluğu sofraya da yansıyacaktır. Saatlerce sofra etrafında çay ve kahve eşliğinde devam eden muhabbet, huzurlu ve güzel bir gün geçirmenize olanak sağlayacaktır.

evde canlandırma yapmak

evde canlandırma yapmak

  • 3- SAHNE SİZDE!

Ne repliklere ne de prodüksiyona ihtiyacınız yok tek gereken şey hayal gücü! Çocuklarınızla birlikte tüm ailenin katılabileceği piyesler ya da sahneler düzenleyin, kıyafetler, makyajlar komik dakikalar içinde kendinizi kaybettirirken çocukların zihinlerinde unutulması mümkün olmayan bir anı olacaktır. Bu tatilde hayal gücünüzü serbest bırakın!

ailece kitap okumak

ailece kitap okumak

  • 4- HİKAYE UYDURUN!

Yüksek sesle kitabı canlandırıp da okuyabilirsiniz. Sırayla devam ederken bir anda kesip, "Sen artık o karaktersin ve ne yapman gerektiğini sen belirleyeceksin" deyip oynamasına izin verin. Kitaplar hayat bulurken, eğlenceli saatler hafızalara yer edecek. Yada kitabı okuyup, bölümü üzerine tartışabilirsiniz, analiz yetisini arttırırken, bir taraftan da empati yeteneğini destekleyecektir. Kitap sıkarsa tamamen kafanızdan bir insan betimlemesi yapıp nasıl bir hayatı olduğuna ilişkin ve ne yaptığına yönelik ortak bir şeyler oluşturabilirsiniz.

ailece toprakla uğraşmak

ailece toprakla uğraşmak

  • 5- ÇİÇEK EKİN

Bu tatilde balkonunuza, camın önüne ya da evin güneş alan bir köşesine çiçek ekmek için ailece bir araya gelebilirsiniz. Çocuklar hem su hem de toprakla uzun süre vakit geçirebilirler. Toprak fazla enerjilerini alır, yetiştirmeyi öğrenirler. Ayrıca negatif enerjiyi çeken toprak ailece rahatlamanıza sebebiyet verecektir. Çiçek ekmek konusunda bilginiz olmaması, bu aktiviteye başlamak için bir engel değil. Siz de yaparken öğrenebilirsiniz. O bitkinin büyümesini takip etmek bile ilerideki günler için heyecan verici olacaktır.

ailece film izleme

ailece film izleme

  • 6- AİLECE FİLM İZLEYİN

Teknolojik aletlerin hayatımızı kapladığı bu dönemde diğer aktivitelerden sıkılırsanız ailece izleyebileceğiniz bir filme patlamış mısır ve meyve sularıyla eşlik etmek de iyi gelecektir.  

AİLECE İZLENEBİLECEK KÜLT FİLMLER LİSTESİ

  • COCO- IMDb 8,4 
  • MALEFİZ 1,2 IMDb 7,2
  • MİNYONLAR IMDb 6,4
  • CHARLİE'NİN ÇİKOLATA FABRİKASI IMDb 6,6
  • OTEL TRANSİLVANYA SERİSİ IMDb 7,2
  • KAYIP BALIK NEMO IMDb 8,2
  • SOUL IMDb 8,0
  • WALL- E IMDb 8,4
  • YUKARI BAK IMDb 8,3
  • TERS YÜZ IMDb 8,2

BİR YORUM YAPIN 0