Araştırmalar ortaya koydu! "İki çocuk yeterli"

Araştırma şirketi Areda Survey, geçtiğimiz gün yaptığı araştırmayla herkesi şaşırtmayı başardı. Türkiye'de ailenin değişen yapısı, hakkında yaptığı araştırmada sonuçlar ortaya çıktı. Evli ve iki çocuklu algısının yaygın olduğu araştırma sonuçlarından biri olarak kayıtlara geçti.

Ünlü araştırma şirketi Areda Survey, son olarak yaptığı araştırma bulgularıyla herkesi şaşırttı. Sürekli aktif bir biçimde gündelik durumların toplum içindeki yansımasına anket yöntemleriyle bakan şirket, bu sefer Türkiye'de değişen aile yapısına baktı. Ortaya çıkardığı sonuçlardan biri de iki çocuğun yeterliliği algısı ve kız çocuklarının daha çok tercih arasında bulunduğuna dair...

evlilik

evlilik

İDEAL EVLİLİK YAŞI 26

Türkiye genelinde yapılan araştırmada ideal evlilik yaşının 20-26 arasında olduğu görüldü. Katılımcılara "Sizce ideal çocuk sayısı kaç olmalıdır?" sorusu soruldu. Gelen cevapların %50'si "2 çocuk olmalı" yanıtını verdi. %29,6'sı ise 3 çocuk olmalı şeklinde cevapladı. 

tek çocuklu aile

tek çocuklu aile

"Tek çocuğunuz olsa hangi cinsiyet olmasını isterdiniz?" sorusuna gelen yanıtlar ise şaşırttı. Daha çok ataerkil bir yapıya sahip olan Türk halkı bu sefer %60'lık oranla "Kız çocuğum olmasını isterdim" yanıtını verdi. 

aile

aile

Aile arasındaki iletişimi en çok neyi etkilediğine dair yapılan bir anket çalışmasında ise %30'luk bir oran sosyal medya , %28 sevgi/saygı, %19 iş yoğunluğu cevabını verdi. Aynı sırada "Yaşlandıkları zaman anne veya babaya yükümlü olduğunuzu düşünüyor musunuz?" sorusuna ise katılımcıların %94,6'sı ise "Evet " yanıtını verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Avatar 2'nin yeni fragmanı yayınlandı! 13 yıl sonra bomba gibi dönmeye hazırlanıyor

Stranger Things meşhur evi rekor fiyata satışa çıktı! Yeni sahibi için...

İLİŞKİLİ HABER

Stranger Things meşhur evi rekor fiyata satışa çıktı! Yeni sahibi için...

BİR YORUM YAPIN 0