Babalar Günü ne zaman 2023? Babalar günü için geri sayım başladı...

Babalar günü geri sayım başladı. Haziran ayının ortalarına yaklaşırken Babalar Günü tarihi merak konusu oldu. Bu özel günde babasına sürpriz yapıp onları mutlu etmek isteyenler için geri sayım başladı. Peki Babalar Günü ne zaman 2023? İşte detaylar...

Tarihte ilk kez 1910 yılında kutlanan Babalar Günü'ne sayılı günler kaldı. Çocuklar, hayatlarında ilk ve tek kahraman olarak babalarını görürler. "Sırtımı yasladığım dağ" deyimi de baba sevgisinden geldiği bilinir. Anneler gibi babalar da her gün değerlidir. Ancak onları daha özel kılacak gün Babalar Günü yaklaşıyor. Haziran ayına denk gelen Babalar Günü için şimdiden hediye araştırmaları ya da güzel bir mekanda bir akşam yemeği rezervasyonları yapılmaya başlandı. Babalar Günü ne zaman kutlanacak, ayın kaçına denk geliyor? İşte, 2023 Babalar Günü tarihi ile ilgili detaylar...

Babalar günü ne zaman 2023

Babalar günü ne zaman 2023

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2023?

Her sene haziran ayında kutlanan Babalar Günü, bu yıl 18 Haziran 2022 Pazar günü kutlanacak.

Babalar günü nasıl ortaya çıktı

Babalar günü nasıl ortaya çıktı

BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Katolikler ise Babalar Günü olarak farklı bir tarihi kutlarlar. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler. Bazı ülkelerde bu kutlamalar dini özelliklerinin dışına çıkmıştır.

2023 Kurban bayramı ne zaman? 2023 Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor?

İLİŞKİLİ HABER

2023 Kurban bayramı ne zaman? 2023 Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor?

BİR YORUM YAPIN 0