Doğru evliliğin püf noktaları nelerdir? Uzun ve mutlu evliliğin altın formülü

Neslin devamı için gerekli olan "evlilik" toplumun en temel yapı taşlarından biridir. İslam'da da büyük bir yere sahip olan evlilik "imanın yarısını tamamlamak" olarak ifade edilmiştir. Uzm. Psikolog-ilahiyatçı Elif Zahide Gök de evlilik hakkında tüm merak edilenleri Yasemin.com'a anlattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Bir kadın ve erkeğin yaşamlarını birlikte geçirmek adına kurdukları mutlu yuvaya verilen isim olan evlilik, neslin devamı için gereklidir. Soy aktarımın yolu olan evlilik, eşler arasında kurulan bağı temsil eder. İslam dini için de oldukça önemli olan evliliğin ana temelini; sevgi, saygı, hoşgörü, iletişim ve bireysellik gibi terimler oluşturmaktadır. Toplumun en temel yapı taşlarından biri olan evliliğin tanımı ise kişiden kişiye değişebilmektedir. Çünkü bireylerin evlilikten beklentileri çoğu zaman farklılaşmaktadır.

Evlilik

Evlilik

İslamiyete göre evliliğin önemi! Dinimize göre mutlu evlilik nasıl olur?İLİŞKİLİ HABERİslamiyete göre evliliğin önemi! Dinimize göre mutlu evlilik nasıl olur?

Peki toplumun temel yapı taşı olan "Evliliğin" tanımı nedir? Doğru evliliğin püf noktaları nelerdir? Uzm. Psikolog-ilahiyatçı Elif Zahide Gök, Yasemin.com okurlarına özel olarak evlilik hakkında merak edilenleri yanıtladı.

1976, Ankara doğumlu olan Uzm. Psikolog-ilahiyatçı Elif Zahide GökMarmara Üniversitesi’nde ilahiyat eğitimi aldıktan sonra öncelikle kendini ve daha sonra diğer bütün canlıları anlamak gayretiyle Davranış Bilimleri lisan eğitimi aldı. "İletişim Becerileri Ve Empati" teziyle psikoloji yüksek lisansını yine aynı üniversitede tamamlayan uzman psikoterapist, üniversitedeki hocalarının ısrarı ve teşviki ile Doğuş Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji eğitimini bitirerek meslek hayatına başlamış oldu.

Uzman Psikolog ve ilahiyatçı Elif Zahide Gök

Uzman Psikolog ve ilahiyatçı Elif Zahide Gök

EVLİLİĞİN TANIMI NEDİR?

Elif Zahide Gök, evliliğin tanımın kişiden kişiye değişebileceğinin altını çizerek kısaca evlilikten şöyle bahsetti:

"Evliliğin aslında çok farklı tanımı var. Herkese göre ideal evlilik değişiyor. Kişilik yapısına göre, toplumlara göre, kültürlere göre... Evlilik bir kurtuluş değil. Evlilik bir kişi bulduktan sonra hayatımızdaki bütün sorunların çözülmesini beklemek olmamalı. Hani o büyük aşklar, hormonal yükselmeler, o yüksek dozdaki elektrikler ile hemen bir karar verilip yapılmaması gereken bir şey."

DORĞU BİR EVLİLİĞİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Doğru bir evliliğin püf noktasının; ne istediğimiz ile ne istemediğimizi bilmek ve hangi alanlara nereye kadar esneyebileceğimizi bilmek olduğunu söyleyen Gök, bu konu hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Öyle bir insanla karşılaşırız ki birçok açıdan bizi doğru tanımlar, doğru tamamlar ama tabi ki her şey dört dörtlük olmaz. Karşımızdaki kişinin hoşumuza gitmeyecek bazı özellikleri varsa orada esneyebilir miyiz? Ne kadar sabredebiliriz? Ya da nasıl ortak bir yol bularak çözümleyebiliriz? Bunları gördükten sonra doğru bir evlilik yapmış olabiliriz."

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0