ABD’de ebeveynlerin yanına taşınmak tabu olmaktan çıkıyor! Yeni bir soluk getirildi

Her ne kadar farklı kültürlere göre değişiklik gösterse de özellikle ABD'de çocukların ebeveynlerinin yanına taşınması oldukça yadırganan bir tercih olarak kabul edilebiliyor. Fakat aile ile yaşamaya yeni bir soluk getirilen ABD'de bu anlayış yavaş yavaş değişiyor.

Finansgundem.com'dan alınan habere göre; ABD’de anne babanın yanına taşınmak artık o kadar yaygınlaştı ki neredeyse küçümsenen bir davranış olmaktan çıkmış durumda. Normalde çoğu kişi tarafından yadırganan bir durum olan aile ile yaşama durumu artık tabu olmaktan çıkıyor.

ABDde aile ile birlikte yaşamak

ABDde aile ile birlikte yaşamak

Fortune’dan Jane Thier’in haberine göre, 2020 yılında pandeminin ortaya çıkmasından sonraki aylarda, 18-29 yaş arası genç yetişkinlerin neredeyse yüzde 50'si, Büyük Buhran'dan bu yana kaydedilen en büyük sayıyla ebeveynleriyle birlikte aynı evde yaşamaya başladı. Bazıları o zamandan bu yana kendi yollarını çizmeyi başarsa da, bu kişilerin üçte biri hala ebeveynleriyle birlikte yaşıyor. ABD’de bugün yaklaşık 23 milyon genç yetişkin aileleriyle birlikte yaşıyor. ABD Nüfus Sayımına göre bu rakam, söz konusu yaş grubunun yaklaşık yüzde 45’ine karşılık geliyor.

SEBEBİ: KÖTÜ PARA YÖNETİMİ

Çocukların ebeveynleri ile yaşamaları ve yetişkinlik dönemlerine kadar para biriktirmeleri birçok kültürde beklenen ve olağan bir durumken ABD'de durum tam tersi seyretmektedir. ABD'de aile ile birlikte yaşamak diğer ülkelerin aksine oldukça küçümsenen ve yadırganan bir davranış olarak görülmektedir. Yılın başında yapılan bazı araştırmaların sonucuna göre bu durumun sebebi kötü para yönetiminden kaynaklanması olarak açıklanıyor. 

Aile ile yaşamak artık eskisi kadar yadırganmıyor

Aile ile yaşamak artık eskisi kadar yadırganmıyor

DAHA GEÇ ULAŞILIYOR

Bundan yıllar öncesine bakıldığında birinin ebeveynlerinin yanında yaşaması Y kuşağının bir sorunu olarak gösterilmişti. Yeni nesil ise ezici bir iş piyasası, öğrenci kredisi borcu ve küresel finansal sitemin serbest düşüşüyle karşı karşıya kaldıkları için yüksek lisans öğrencisi olarak kariyer ve bağımsız bir yaşam kurma konusunda zor durumda kaldı. Günümüze bakıldığında da bu gençlerin birçoğunun evlenmek, ev satın almak, araba satın almak gibi geleneksel kabul edilen dönüm noktalarına ebeveynlerinden çok daha geç ulaşıyor ya da hiç ulaşamıyor oldukları gözlemleniyor.

Ebeveynlerin yanına taşınmak tabu olmaktan çıkıyor

Ebeveynlerin yanına taşınmak tabu olmaktan çıkıyor

TABULAR YIKILIYOR!

Pandemiyle birlikte yeniden patlak veren, rekor sayıda genç yetişkinin eve geri dönmesi sonucunda birçoğunun ebeveynlerinin yanından hala ayrılmamış oldukları görülüyor. Ve sonuç olarak görülüyor ki yaşanan zorlu hayat şartları sebebiyle genç yetişkinlerin ebeveynlerinin yanında kalması da  bir anormallik veya yadırganan bir davranış olmaktan çıkıp daha anlaşılabilir bir davranış modeli olarak kabul ediliyor.

ABDde tabular yakılıyor

ABDde tabular yakılıyor

Çalışma masası montajı nasıl yapılır? Çalışma masası nasıl kurulur?

İLİŞKİLİ HABER

Çalışma masası montajı nasıl yapılır? Çalışma masası nasıl kurulur?
Green Card nedir? 2024 Green Card başvuruları ne zaman başlayacak? Green Card nasıl alınır?

İLİŞKİLİ HABER

Green Card nedir? 2024 Green Card başvuruları ne zaman başlayacak? Green Card nasıl alınır?
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0