Ara tatilde aile çocuk etkileşiminin artırılmasına yönelik etkinlik örnekleri Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandı. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilinde, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için ailelerin katılımıyla gerçekleştirilebilecek çeşitli etkinlik örnekleri erişime açıldı. İşte çocukların ara tatilde aileleriyle yapabileceği etkinlik önerileri
13 Kasım'da başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 17 Kasım'da son bulacak. Hafta sonu tatillerinin de birleştirilmesiyle 9 gün sürecek olan tatil için Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin ailelerinin desteğiyle yapabileceği etkinlik örnekleri hazırlandı. Çocukların ara tatilde dijitalleşmeden uzaklaşarak aileleriyle kısa da olsa kaliteli zaman geçirmelerini hedefleyen Temel Eğitim Genel Müdürlüğü "Ailemle Oynuyorum", "Ara Tatil Oyun Kitabım" el kitapçıklarını hazırlayarak erişime açtı.
"Ailemle Oynuyorum Ara Tatil Oyun Kitabım"
"Okul Öncesi: Aile ve Çocuk Ara Tatil Takvimi"
"İlkokul: Ara Tatil Etkinlik Takvimim"
ÇOCUKLARIN ARA TATİLDE AİLELERİYLE YAPABİLECEĞİ ETKİNLİK ÖNERİLERİ ERİŞİME AÇILDI
Hazırlanan etkinlikler; çocuğun eğitiminde, hayata hazırlanmasında ve toplumsal kültürün kuşaktan kuşağa aktarılmasında oyunun üstlendiği rolden hareketle planlandı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ara tatil oyun örnekleri kitapçığının yanında, okul öncesi öğrencileri için de "Okul Öncesi Eğitim Ara Tatil Takvimi" içeriği hazırlandı. İçerikte her güne özel bilmece, kitap, etkinlik önerileri, aile zamanı, doğada geçirilen zaman dilimi ve günün oyunu şeklinde öneriler yer alıyor.
İlkokul öğrencileri için "Bil Bakalım, Aileyle Masal Okuma, Gezi Önerileri, Doğada Vakit, Dene Yap Etkinlikleri, Uykudan Önce" gibi önerilerin bulunduğu "Ara Tatil Etkinlik Takvimim" kitapçığı da erişime açıldı.
Bu kitapçıkların paylaşılmasında; ara tatilde öğrencilerin okula daha iyi hazırlanmaları ve öğrenme motivasyonlarını güçlendirmelerine destek olmak, ailelerin çocuklarına ayıracakları planlanmış kaliteli zamanla çocukların iç dünyalarını daha iyi tanıma ve güvenli etkileşim sürecine katkı sunması gibi amaçlar hedeflendi.
BİR YORUM YAPIN 0