Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Türkiye’de bir ilk!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çalışmalarıyla örnek belediyeciliğe imza atıyor. Türkiye'de bir ilk olan Gaziantep Büyükşehir Aile Akademisi Gaziantep’te açıldı. Projesinin açılışında konuşan Başkan Fatma Şahin, "Bize ait olan aile kurumunu korumak, kollamak için buradayız. Bizim için aile çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirdeki üniversiteler, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziantep Barosu ve kolluk kuvvetleri iş birliğinde, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda çalışacak “Aile Akademisi” işleyişi ve çalışmasıyla Türkiye’de bir ilk olarak gösteriliyor. Gaziantep Modeli ile kentte bulunan ilgili kurumları ortak çatı altında toplayan Aile Akademisi’nde toplumun temel taşı olan “aile” kurumunun sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, aile içi sağlıklı iletişimin sürdürülmesi, huzurun sağlanması ve aile bütünlüğünün korunması kapsamında ücretsiz hizmet verilecek.

GAZİANTEP MODELİ İLE KURULAN AİLE AKADEMİSİ ÇALIŞMASI DİĞER İLLERDE DE BAKANLIK TARAFINDAN YAYGINLAŞTIRILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçen ay Aile Akademisi’ni ziyaret ettiğini ve çok heyecanlandığını söyleyerek, “Şu müjdeyi de vermek istiyorum aynı modeli İstanbul başta olmak üzere diğer illerde de başlatacağız. Örnek bir proje. Çünkü paydaşları bir araya getirmek, paydaşlarla beraber aile kavramını korumak hakikaten çok kıymetli. Bazı şeyleri sıfırdan üretmeye gerek yok. Burada başarılı bir model var ve bu başarılı modeli diğer illerimizde de yaygınlaştırmaya yönelik çalışmaya başlayacağız” diyerek Türkiye genelinde bakanlık tarafından Aile Akademisi modelinin uygulanacağını açıkladı.

ALANINDA UZMAN KADROLAR TARAFINDAN HİZMET VERİLECEK

Etik kurallar ve gizlilik ilkesine özenle dikkat edilen merkezde klinik psikolog, manevi danışman, psikolojik danışma ve rehberlik uzmanı, avukat, sosyolog ve aile danışmanı hizmet verecek. Akademide çeşitli nedenlerle aile içi çatışmalarla karşı karşıya kalan bireylerin sorunlarını çözmeye yönelik faaliyetler yapacak, danışmanlık ve rehberlik hizmeti verecek. Merkez danışanlarına, ücretsiz hizmetlerinin yanı sıra paydaşlarla beraber eğitimler verecek, hukuki danışmanlık sağlayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan Aile Akademisi’nde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gaziantep Barosu, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile GAGEV ortak çalışacak.

ŞAHİN: AİLE DENİLEN KURUM ÜZÜNTÜDE SIĞINACAĞIMIZ BİR LİMAN SEVİNCİMİZİ PAYLAŞACAĞIMIZ KURUM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında ailenin en büyük hazine ve mukaddes bir kurum olarak değerlendirerek şunları aktardı:

“Biz ne ana ne de ataerkil bir toplumuz biz aileerkil bir toplumuz. Aile denilen kurum üzüntüde sığınacağımız bir liman sevincimizi paylaşacağımız kurum. Bilim dünyası 7 yaş çok geç diyor. Milli şuur, gelenekler, nesilden nesile aktarım ailede yapılıyor. Bize ait bu kurumu korumak, kollamak, gelecek olan tehlikeleri bugün nasıl yöneteceğimizi anlamak ve anlatmak için buradayız. Bizim için aile çok önemlidir.”

Türkiye şehitlerine ağladı! Ünlü isimlerden taziye mesajları peş peşe geldi

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye şehitlerine ağladı! Ünlü isimlerden taziye mesajları peş peşe geldi
Emine Erdoğan'dan şehitler için başsağlığı mesajı!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan şehitler için başsağlığı mesajı!

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0