Çocuğunuz solaksa bırakın öyle kalsın!

Sol elini kullanan çocuklara sağ elini kullan baskısı ilerde bazı problemlere yol açıyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda aileler, sol elini kullanan çocuklarını kusurlu olarak görmekte ve bunun sonucunda çocuğa baskı uygulamaktadır.

Gelişme dönemindeki çocuklar bu baskılardan dolayı ya kekeme oluyor ya da disleksi gibi rahatsızlıklarla karşılaşabiliyor. Bu rahatsızlıklarla karşı karşıya kalan aileler çocuklar üzerindeki baskıyı giderek artırmakta böylece çocuklar özgüveni eksik, içine kapanık bir birey olarak büyümektedir. Bu durumlar çocuğun hem sosyal, kültürel hem de kişisel hayatını etkilemektedir.

Uzmanlar sol elini kullananlarda bir rahatsızlık olmadığını, bu durumun sadece beyin ve genlerle ilgili olduğunu söylüyor. Solak insanların beyni sağlak olanların beynine göre daha farklı çalışmaktadır.

Bilimsel olarak bu durum gayet basit olarak görülmekte fakat bazı aileler tarafından büyük bir kaos durumuna dönüşmekte. Çocukların solak oluşu her zaman aileler tarafından çocuğa yansıtılıyor.

Böyle durumlarda solak olan çocuklar bunu gizlemeye çalışmakta ve bunu bir kusur olarak görmektedir. Bu yüzden içine kapanık ve toplum içerisinde kendine güvenmeyen bir birey olarak karşımıza çıkmakta...

Aileler bu gibi durumla karşılaştıkları zaman bunu olgunlukla karşılamalı ve gerekirse bir uzmandan yardım alınarak bir yol haritası çizmelidirler. 

 

 

 

 

Çocuğunuz sol elini kullanıyorsa...

İLİŞKİLİ HABER

Çocuğunuz sol elini kullanıyorsa...

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0