Bebeklere bitki çayı vermek zararlı mı?

Yenidoğan bebeklere bitki çayı vermek zararlı mı?

Bebeklere bitki çayı vermek birçok annenin merak ettiği konulardan biridir. Uzmanlar yenidoğan bebeklere çay vermeyi önermiyor. 6 ayını doldurduktan sonra bitki çayı vermeyi uygun buluyor. 

Öncelikle bitki çayını vermeden önce doktora danışmakta fayda var. Bitki çayı vereceğiniz miktar da çok önemli ve ilk etapta küçük miktarla başlamak en iyisi.

Başlangıç olarak zencefil gibi güçlü etkileri olan çaylar yerine papatya gibi uykuyu getiren çayları tercih edilmeli.

İçerisinde şeker olan hazır bitki çaylarından ziyade mevsiminde toplanmış olan papatya, ıhlamur ve adayı çayları tercih edilmeli. 

Çocuklara verilen bitki çayının bir ilaç olduğu unutulmamalı ve miktarına dikkat edilmeli. En zararsız diyebileceğimiz bitki çaylarını her gün değil gün aşırı verilmeli. 

Bitki çaylarını daha çok serin, güneş ve hava almayan yerde muhafaza etmek gerekir. Özellikle cam kavanozda saklamak sağlık açısından çok önemli. 

Uzmanlara göre, ıhlamurun tüketilmesinde fayda var. Çünkü ıhlamur öksürüğün yumuşamasına, balgamın incelmesine ve kakanın daha kolay çıkmasına yardımcı oluyor. Ayrıca ada çayının içerisinde östrojen olduğu için çok fazla tüketmemek gerektiğini dile getiriyorlar.

 

 

BİR YORUM YAPIN 0