6 aylık bebekler için mama tarifleri

Minik bebeğiniz artık ek gıdalar başlıyor...

Anne sütüne ek olarak artık mamaları da ekleyebilirsiniz. İlk altı ay sonra bebeğinizin sindirim sistemi de değişime geçtiği için, ek gıdalara ihtiyaç duymaya başlayacaktır. Özellikle 6 aylık bebekler  için mama tariflerini sizler için bir araya getirdik.

Peynirli kereviz püresi 

Malzemeler: 
1 adet orta boy kereviz 2 dilim kaşar peyniri 1 yemek kaşığı kadar tereyağı Hazırlanışı: Kerevizi soyduktan sonra küçük küçük doğrayın. Bir tencere içine kerevizleri alın üstüne su çıkana kadar su ekleyin. Kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan kerevizleri, kaşar peynirleri ve tereyağını mutfak robotuna alın ve püre halini alana kadar çekin.

Kabaklı irmik muhallebi 

Malzemeler: 
100 gr. bal kabağı 2-3 yemek kaşığı irmik 400 ml formül süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pekmez Hazırlanışı: Bal kabağını küp küp doğrayın. Kabakları tencereye alın üstüne çıkacak kadar su ekleyin. 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan kabakları mutfak robotuna alın püre haline gelene kadar çekin. Püreyi tekrar tencereye alın ve irmik ekleyin. 7 dakika kadar püreyi kısık ateşte pişirin. İrmik kabarmaya başlayınca ateşten alın sütü, tereyağını ve pekmezi ekleyin. 

Bulgur maması

Malzemeler:

1 bardak köftelik bulgur
3 adet muz
100 gr kereviz
150 gr havuç
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal


Bir tencereye, kabuklarını soyup irice doğradığınız havuç ve kerevizleri koyarak üzerini örtecek kadar su ilave edin. Sebzeleri iyice yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Muzu rondodan geçirin. Bulguru bir bardak sıcak suda 20 dakika ıslatın. Havuç, kereviz, bulgur ve muzu bir kapta çırpma teli yardımıyla birbirine karıştırın. Zerdeçal ve toz zencefil ekleyerek lezzetlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

 

BİR YORUM YAPIN 0