Kış ayında hamilelik...

Kış mevsiminde hamileliklerini daha rahat geçirmeleri için anne adaylarına önemli pratik bilgiler...

Kış hamileleri için pratik öneriler:

Gün içinde her besin grubundan yeterli miktarda almanız gerekir. Özellikle ihtiyacınız olan protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineralleri aldığını gıdalardan sağlamanız gerekir.

Kış aylarında, bağışıklık sistemini desteklemek için A ve C vitaminlerini turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, yeşilbiber, karnabahar, yeşillikler vb. sebze ve meyveleri düzenli tüketin.

Vakit geçirdiğiniz yerlerin sağlıklı havalandırma koşullarına sahip olmasına dikkat edin.Sigara içilen yerlerden mutlaka uzak durun. 

Temizlik için kullanılan kimyasallardan mümkün olduğu kadar uzak durun ve yoğun çamaşır sularını kullanmayın.

Pencereleri ve kapıları açarak evdeki havalandırmayı sağlayabilir, mutfak ve banyodaki havalandırma fanlarından yararlanabilir ve hava temizleyici cihazlardan edinebilirsiniz.

Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz an sigarayı bırakmış olsanız dahi, “pasif sigara içiciliği” bebeğinizde rahim içi gelişme geriliğine neden olabilir..

Evinizin hiç bir yerinde sigara içilmesine izin vermeyin. 

Hamileliğiniz süresince cildiniz daha hassas olacak ve daha çok bakıma ihtiyaç duyar. Özellikle soğuk havalarda cildiniz kuruyup çatlayabilir ve çatlaklar da enfeksiyon riskini arttırır. Bu nedenle el ve yüz yıkamada soğuk su yerine ılık su kullanmalısınız.

Soğuk algınlığı ya da gribe yakalanmamak için, salgın dönemlerinde kapalı-kalabalık mekânlarda uzun süre kalmamalı ve ellerinizi sık sık yıkamalısınız.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0