Bebeklerdeki uyku pozisyonunu dikkate alın!

Bebeğinizin yattığı yerin aşırı yumuşak olması, çocuğunuzun içine gömülüp boğulmasına ya da nefessiz kalmasına kadar gidilebiliyor.

Bebeğin yatağı aşırı yumuşak olmamalı

Sağlam ve orta sertlikte, bir yatak seçin. Uyku sırasında bebeğin içine gömüleceği, nefessiz kalmasına sebep olacak türden yataklardan kaçının.

Beşiğini yada yatağını sade yapın

Yatağı yükseltmek için ekstra yorgan,aksesuar yada oyuncakla doldurmayın. Ayaklarıyla dokunabileceği şekilde serbest bırakın.

Bebeğin başını örtmeyin

Uyurken başını sarmak ya da örtünün başını kapatacağı şekilde fazlaca boğazına çekmek tehlikeye yol açabilir. Rahat edebileceği uyku tulumu ya da kolları açık olan uyku tulumunu tercih edin.

Oda çok sıcak olmasın

Bebeğinizi üşümesin diye kat kat giydirerek yatırmayın uyku esnasında vücut sıcaklıkları arttığı için rahatsız edebilir.

Teknolojiden faydalanın

Bebeğinizin uykusunu takip edebileceğiniz bebek monitörleri ve telsizlerle, evin farklı bölümlerindeyken de takip edebilirsiniz. Pozisyonunu değiştirerek, uyku sırasında güvenli olmayan bir pozisyona geçerse yanına gelip düzeltebilirsiniz.

Kendine ait yatağı olsun

Bebekler doğduklarından itibaren ebeveynin yatağında kesinlikle yatmamalı, kendine ait yatağı olmalıdır. Ebeveynlerin yataklarını paylaşmaları uygun olmadığı gibi, ikiz, üçüz ya da çoklu doğumla dünyaya gelmiş bebeklerin aynı yatağı paylaşmaları da uygun değil.

 

Uyuyamayan çocuklar risk altında!

İLİŞKİLİ HABER

Uyuyamayan çocuklar risk altında!
Bebeklerde uyku gelişimi nasıl ilerler?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde uyku gelişimi nasıl ilerler?

BİR YORUM YAPIN 0