10 çocuktan 3’ünde bu rahatsızlık görülüyor!

Araştırmalara göre 10 çocuktan 3'ünde ''Bruksizm'' adı verilen diş gıcırdatma rahatsızlığı görülmektedir. Nedeninin ise çoğunlukla strese bağlı olduğu düşünülüyor.

Uyku sırasında çocuklarda rastlanılan sorunlardan biri de diş gıcırdatma problemidir. Bu sorun aileler tarafından kolay fark edilebilen bir durumdur. Anne ve babaların yapacağı öncelikli diş gıcırtmaya neden olan etkeni ortadan kaldırmaktır.

Çocuğun ağzında dolgu varsa bu dolguların kontrolleri son derece önemlidir. Çünkü süt dişlerinde yüksek yapılmış bir dolgu ya da yanlış kapanışlar diş sıkmaya neden olabilir.

Gıcırdatmaların sebebi psikolojikse, bu rahatsızlık hayat boyu sürebilir. Çünkü günlük hayatta yaşadığı streslere verdiği cevapla uykuda çözme diş sıkma alışkanlı etkili olur. Bu yüzden çocuğun stres yaptığı meseleyi öğrenip ortadan kaldırmak gerekir. Çocuk dişini sıktığı için başı ağrıyabilir, sırt ve boynu ağrıyabilir.

Aynı zamanda dişlerini gıcırdatarak zamanla dişlerinin aşınabileceğinden çürüğe elverişli dişler meydana gelecektir. Yapılan araştırmalara göre ülkemizdeki 10 çocuktan üçünün diş gıcırdattığı görülmektedir. ‘’Bruksizm’’ adı verilen bu durum özellikle 5 yaşın altındaki çocuklarda yaygın olarak görülmektedir.

 

BİR YORUM YAPIN 0