Çocuğunuza kardeşi olacağını böyle anlatın...

5 yaşından büyük çocuğunuza doğumu anlatırken kesinlikle detaya girmeden basit bir şekilde anlatmalısınız.

Doğumu merak eden çocuklara doğru bilgi verebilmek için öncelikle yetişkinin konu hakkında sağlam bilgi verilebilecek düzeyde olmalıdır. 5 yaşından küçük çocuklara doğumun nasıl gerçekleştiğin anlatılması uygun değildir. 

Çocuğunuza kesinlikle doğum videolarını izletip korkutmayın. Öncelikle doğum yapacak annenin vücudunda görülen değişiklikleri anlatmakla başlayın. Annenin vücudundaki değişim çocuğun dikkatini çektiğinde, gelecek kardeşinin annenin karnında olduğunu da söyleyebilirsiniz. 

Çocuğunuzun bu aşamada aklının karışması çok normal ve bu karışıklığı gidermek için  'soyut düşünme' döneminde olmadığını göz önünde bulundurarak mümkün olduğunca açıklayıcı bir biçimde eve gelecek kardeşin doğum sürecini anlatabilirsiniz. Çocuğunuza doğumu anlatırken utanıp sıkılmanıza gerek yok, sizin açıklamalarınızla zihninde bu süreci kurgulayacaktır. 

Eğer bu şekilde bilgi vererek anlatamıyorsanız çocuğunuzun oyuncaklarından yararlanabilirsiniz.

Çocuğunuza gerekli bilgileri verdikten sonra bitmek bilmeyen sorularıyla karşılaşacağınıza hazırlıklı olmalısınız. Bu durumda panik yapmadan sakince ve basit haliyle sorularına cevap verebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0