Dikkat! Uykuda yataktan daha önemli...

Prof. Dr. Murat Aksu, özellikle çocukların sağlıklı uyuyabilmesi için gece lambasının kapalı olması gerektiğini söyledi.

Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu’nun yaptığı açıklamalara göre, uyku problemlerinin geceye nazaran gündüz daha çok hissedildiğini söyledi.

‘’Uyku probleminizin olup olmadığını en iyi uyanıkken anlayabilirsiniz. Uyanık olduğunuz esnada yorgunluk, halsizlik gibi belirtiler varsa ya da kendinizi iyi hissetmiyorsanız en yakın zamanda hekime başvurmanız gerekiyor.’’

"Uykunun tamamen karanlık ortamda olması gerekiyor"

Prof. Dr. Murat Aksu, ‘’Uykunun bedensel olduğunu ve sağlıklı bir uykunun gerçekleşmesi içinde uykusuzluğa bedeb olabilecek etkenlerin ortadan kaldırılması gerektiğini’’ söyledi. Gece lambası kullanılan odalarda uyumanın sakıncalı olduğunun altını çizen Aksu, özellikle de çocukların zifiri karanlıkta uyumalarının onlar için daha sağlıklı olduğunu belirtti. Çünkü gece lambasıyla uyuyan çocuklarda gözüne ışık gelmesiyle sık sık uyanıp uyku düzeninin bozulmasına neden olur.

Uyku için en önemli faktör yatağın rahatlığı gibi düşünülse de karanlık ve sessiz ortam hem yetişkinler için hemde çocukların sağlıklı uyuması açısından  önemlidir.

 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0