Gazı olan bebeğe nasıl masaj yapılır?

Her 10 bebekten 3’ünde görülen gaz sancısının nedeni kesin olarak bilinemese de bebeğinizi bazı hareketlerle kendiniz rahatlatabilirsiniz.

Gaz sancıları bebek 2 haftalık olduğu zaman kendini göstermeye başlar. Bazı bebeklerde 6. Ve 9. aya kadar devam edebilir. Bebek emzirildikten sonra mutlaka gazı çıkarılmalı ve çıktığından emin olunmalıdır.

Bebeğinizin gazını çıkarmak için sizler için araştırmış olduğumuz gaz masajını bebeğinize rahatlıkla uygulayabilirsiniz. İşte masajın yapılışı…

Adım adım gaz masajı

1- Ellerinizin masaj yaparken rahatlıkla kayabilmesi için yağ kullandıktan sonra göğüs kafesinden başlayıp kasıklarına doğru hafifçe bastırın. Her hareketi yaptıktan sonra bir 10 saniye kadar bebeğin dizlerini karnına doğru itin.

2- Bebeğinizin karnında saat olduğunu düşünün ve elinizi bebeğin karnında saat yönünde dairesel hareket ettirin. Daha sonra sağ eliniz ile saatin 10’u gösterdiği noktadan, saatin 5’i gösterdiği noktaya kadar yarım daire şeklinde hareket ettirin. Bu hareketi 6 kez tekrarlayın ve yukarıda bahsettiğimiz gibi 10 saniye bebeğin dizlerini karnına itin.

3- Baş parmağınızı bebeğin göbek deliğinin ortasına yerleştirin ve parmakları yanlara doğru çekin. Bu hareketi 6 kez tekrarlayın ve yine 10 saniye kadar diz itme egzersizini uygulayın.

 

 

Bebeklere bitki çayları içirilmeli mi?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere bitki çayları içirilmeli mi?

BİR YORUM YAPIN 0