Çocuğunuza sakın ‘yapma’, ‘etme’ demeyin!

Dr. Gülçin Güven, anne ve babaların çocuğuna karşı ‘me’, ‘ma’ gibi olumsuz ekleriyle cümleler kurulmaması gerektiğini belirtti.

II. Etkili Öğretmen Etkili Çocuk Okul Öncesi Eğitim Sempozyumu’nda konuşan Dr. Gülçin Güven, çocuklara karşı sergilenen engelleyici davranışlar ve sakıncalarıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

ANNELER BÜYÜK HATALAR YAPIYOR

“Çocuk istediği kadar hata yapabilir ve bu hata yapma hakkını onlara verip daha iyi nasıl olabilir  konusunda onlara yol göstermek vazifemiz. Gelişim çağındaki çocukların karşısına çıkan çeşitli engelleri kolaylıkla aşabilmeleri için destek olacağız.

Çocuklara karşı yaptığımız en büyük yanlışlardan biri de bilhassa  2.5-3 yaşlarındaki çocuklara ‘me’, ‘ma’ ekleri ile kurduğumuz cümlelerdir. Bu ekler kadar çocukta olumsuzluk uyandıracak bir şey yoktur...

ÇOCUKLAR ÇABUK GAZA GELİR

Kimi zaman düşecek, kimi zaman önce başarısız olcak ama daha sonra başarının sevincini yaşayacak. Böyle durumlarda çocuklara söylememiz gereken şey, ‘Ay ne kadar güzel çizmişsin’ ‘Nasıl yani, bu odayı böyle güzel sen mi topladın?’ Ama bu cümleleri kurarken kesinlikle samimi olmalısınız. Siz inandırıcı olduktan sonra çocukta kendilerini göstermek için her şeyi yaparlar.

BİR YORUM YAPIN 2

Nazlımyusif 7 yıl önce

Teşekkür edrim . Hakiketen çok doruymuş

iüğplplişl 7 yıl önce

süper biheymik