Ebeveynin hayali çocuğun mesleği olmasın!

Uzman Psikolog Ayşen Kayahan, anne ve babalara çocukların ileride seçeceği mesleklere karşı yaptığı yönlendirmeler konusunda bazı önerilerde bulundu.

Kimi anne ve babalar çocuklarını her zaman kendi istekleri doğrultusunda ilerlemesini ister. Çocuğunun hedeflerini sorgulamadan ve ilgisinin hangi alanda olduğuna aldırış etmeden yolunu kendi çizer.

Uzman Psikolog Ayşen Kayahan, anne ve babaların çocuk büyütürken bilhassa kariyer seçiminde yapmaması gereken önemli noktaları vurguluyor. 

Ebeveyn olarak, elbette çocuğumuz için ‘Sağlam bir gelecek’ isteriz. Bu isteğimiz çok normal. Fakat ‘Sağlam bir gelecek’ kavramı görecelidir.” diyen Ayşen Kayahan,

“Çoğu anne ve babanın çocukları için istedikleri gelecek, kendilerinin isteyip yaşayamadıkları hayallerden oluşur. Fakat bu yaklaşım, çocuğun karakterini arka plana iterek bir baskı oluşturabilir.

Çocuk için iyi bir şey yapayım derken havada kalabilir ve bu istekler ebeveynleri hırsa sürükleyebilir. Çocuğa iyi geleceğini düşündüğümüz hedefler sunmakla bu hedefleri gerçekleştirmesi yönünde dayatma yapmak arasındaki çizgi zannettiğimizden çok daha incedir.” dedi.

BİR YORUM YAPIN 0